Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν

  1. Σε αρκετό νερό που να μπορεί να σκεπάσει τα βερίκοκο διαλύουμε την μαγειρική σόδα.
  2. Βάζουμε τα βερίκοκο και τα αφήνουμε για 1 ώρα.
  3. Όταν είναι έτοιμα τε πλένουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  4. Τα γεμίζουμε με ασπρισμένα αμύγδαλα.
  5. Για 2 κιλά καθαρισμένα βερίκοκα αναμειγνύουμε 2 κιλά ζάχαρη και 1 λίτρο νερό.
  6. Τα βάζουμε να βράσουν και όταν γίνουν σιρόπι βάζουμε τα βερίκοκο και συνολικά τα βράζουμε για 8 λεπτά από την στιγμή που το σιρόπι αρχίσει να κοχλάζει.
  7. Όταν είναι έτοιμα κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες, τον χυμό λεμονιού και το μέλι.
  8. Τα αφήνουμε για 24 ώρες και την επόμενη μέρα ελέγχουμε το σιρόπι αν έχει δέσει.
  9. Θα πρέπει όταν βάζουμε μία σταγόνα από το σιρόπι στο νύχι από τον αντίχειρά μας ή σε ένα πιατάκι και τα γυρίζουμε στο πλάει να μην τρέχει.
  10. Αν το σιρόπι δεν είναι δεμένο αφαιρούμε τα βερίκοκο και βράζουμε μέχρι που να δέσει.
  11. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Κάντε κλικ για το βίντεο