Αίτημα ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο Kοζάνης για τη συμβολή του Δήμου στην ικανοποίηση της ανάγκης διακοπών και καλοκαιρινής αναψυχής των δημοτών.

10 Ιουλίου 2020
18:47

Λόγω των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων, των ανέργων και των λαϊκών στρωμάτων, δεν θα κάνει φέτος διακοπές ή οι διακοπές τους θα είναι πολύ λίγων ημερών. Τα μέτρα της κυβέρνησης, όπως η επέκταση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού, δεν μπορούν εξ ολοκλήρου να αντιμετωπίσουν την άσχημη κατάσταση που διαμορφώνεται.

Οι διακοπές αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων που παράγουν τον πλούτο, σηκώνουν το κύριο βάρος των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών και ταυτόχρονα δεν μπορούν να απολαύσουν ό,τι δικαιούνται. Η εμπορευματοποίηση των παραλιών, των ελευθερων χώρων, η συνεχής άνοδος στις τιμές των καταλυμμάτων, των διοδίων και των εισιτηρίων εχουν κάνει πανάκριβη την υπόθεση των διακοπών και της καλοκαιρινής αναψυχής.
Για εμάς οι διακοπές και η καλοκαιρινή αναψυχή του λαού είναι δικαίωμα. Να πληρώσουν το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Στα πλαίσια αυτά ζητάμε :
– Να διαμορφωθεί με ευθύνη του Δήμου πρόγραμμα καθημερινών εκδρομών – μπάνιου, δωρεάν για όλους τους πολίτες.
– Με ευθύνη του Δήμου να εξασφαλιστούν προγράμματα πολιτιστικής δραστηριότητας (π.χ θερινά σινεμά, θεατρικές παραστάσεις κα) δωρεάν για όλους τους πολίτες.
– Να λειτουργήσει ο Δήμος αθλητικά camp δωρεάν για όλα τα παιδιά που θέλουν να συμμετάσχουν. Να αξιοποιηθούν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις, γυμναστήρια σε σχολεία, αιθουσες εκδηλώσεων για θεατρικά παιχνίδια και αλλες δραστηριότητες.
– Να λειτουργήσουν παιδικές κατασκηνώσεις με ευθύνη του κράτους και των δήμων τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών και των εργαζομένων .
– Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας ώστε να λειτουργήσουν τα παραπάνω(γυμναστές, θεατρολόγοι κ.α).

Για την Λαική Συσπείρωση
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Στολτίδης Νόντας
Δημαράκη Δώρα

3 σχόλια

  • Πάλι τα ίδια και τα ίδια!!
    Το κράτος , ο δήμος να κάνουν, να φτιάξουν κτλ.
    Όταν Νόντα τα αριστερά ταραχοποιά στοιχεία διαλύουν περιουσίες κρατικές και ιδιωτικές γιατί δεν τις αναλαμβάνει η Αριστερά.
    Κουράσατε, χωρίς να θέλετε να κυβερνήσετε!!
    Κουράσατε γιατί απλά αρνήστε τα πάντα.
    Πιστεύω αν αύριο σας δίνανε απλά τη διοίκηση του δήμου ή τη διακυβέρνηση της χώρας..ακόμα και με αυτό θα διαφωνούσατε!!!

    • “…τα αριστερά ταραχοποιά στοιχεία διαλύουν περιουσίες κρατικές και ιδιωτικές”.
      ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ. ΤΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ (ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΜΠΑΧΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΝΙΤΕΣ ΕΞΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΩΔΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΙΑ ΚΝΑΤ (ΑΠΟ “ΜΑΤ”)ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!!! ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΣΟΥ. ΠΟΥ ΒΓΗΚΕΣ ΝΑ ΘΑΨΕΙΣ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ,ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΓΕΣ ΚΟΜΜΑ.

  • Όπως λέει και το ρεφραίν σε ένα τραγούδι των Μπητλς:

    Να, να, να, νάνα να ναααααααααααααααα
    νάνα να ναααααααααααααααα
    ναααα νάαααααααααα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.