Οδηγίες
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
-
Σε αρκετό νερό που να μπορεί να σκεπάσει τα βερίκοκο διαλύουμε την μαγειρική σόδα.
-
Βάζουμε τα βερίκοκο και τα αφήνουμε για 1 ώρα.
-
Όταν είναι έτοιμα τε πλένουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
-
Τα γεμίζουμε με ασπρισμένα αμύγδαλα.
-
Για 2 κιλά καθαρισμένα βερίκοκα αναμειγνύουμε 2 κιλά ζάχαρη και 1 λίτρο νερό.
-
Τα βάζουμε να βράσουν και όταν γίνουν σιρόπι βάζουμε τα βερίκοκο και συνολικά τα βράζουμε για 8 λεπτά από την στιγμή που το σιρόπι αρχίσει να κοχλάζει.
-
Όταν είναι έτοιμα κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες, τον χυμό λεμονιού και το μέλι.
-
Τα αφήνουμε για 24 ώρες και την επόμενη μέρα ελέγχουμε το σιρόπι αν έχει δέσει.
-
Θα πρέπει όταν βάζουμε μία σταγόνα από το σιρόπι στο νύχι από τον αντίχειρά μας ή σε ένα πιατάκι και τα γυρίζουμε στο πλάει να μην τρέχει.
-
Αν το σιρόπι δεν είναι δεμένο αφαιρούμε τα βερίκοκο και βράζουμε μέχρι που να δέσει.
-
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.