Κατεπείγουσα συνεδρίαση πραγματοποίησε πριν λίγα λεπτά το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης με μοναδικό θέμα συζήτησης τη συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στην Πράξη «Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Νέα Φάση με κωδικό ΟΠΣ 5002212,του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης».

Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή το θέμα κρίθηκε καταπείγον για το λόγο ότι “Η πρόσκληση για συμμετοχή στην πράξη «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) – Νέα Φάση» με κωδικό ΟΠΣ 5002212, του Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ», έχει καταληκτική ημερομηνία μέχρι τις 16/12/2016. Η συσχέτιση της πράξης με ανάλογη πρόσκληση «Κέντρα κοινότητας» όπου ο Δήμος είχε υποβάλλει πρόταση από τις 28/9/2016 δεν επέτρεπε τη λήψη ΑΔΣ πριν την έκδοση της Απόφασης Ένταξης της συσχετιζόμενης πράξης (Α.Π. 6049.2/12/2016, ΑΔΑ : 7ΙΧ47ΛΨ-Ο5Ν).

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από τις 28/11 υπήρχε αίτημα από τη Δ/νση Προγραμματισμού να μπει σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. το θέμα, κάτι που δεν έγινε με αποτέλεσμα να έρθει προς συζήτηση στο παρά πέντε, την τελευταία ημέρα δηλαδή.

Δριμεία κριτική για το κατ’ επείγον του θέματος και καθυστέρηση συζήτησής του παρά το παραπάνω έγγραφο και ενώ υπήρχε το περιθώριο να συζητηθεί το θέμα σε προηγούμενες συνεδριάσεις, άσκησε από την πλευρά του ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δ.Σ. Λάζαρος Μαλούτας, ο οποίος εκτός άλλων σχολίασε: «Η εσπευσμένη εισαγωγή του θέματος την τελευταία ώρα αναδεικνύει την προχειρότητα με την οποία η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει το όλο θέμα…».

Να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος Κοζάνης απουσίαζε από τη συνεδρίαση καθώς βρίσκεται εκτός Κοζάνης, ενώ σε δηλώσεις του για το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Κοζάνης Μανώλης Κουτσοσίμος, αφού στάθηκε στη σπουδαιότητα και τη χρησιμότητα των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, ερωτηθείς σχετικά για το λόγο καθυστέρησης συζήτησης του θέματος, σχολίασε: «αυτά συμβαίνουν… είναι όμως καταληκτική ημερομηνία η σημερινή και έπρεπε να συνεδριάσουμε….».

Τίνα Παπαντωνίου για το Kozan.gr