152 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα 08/08

8 Αυγούστου 2020
18:33

 

O ΕΟΔΥ ενημερώνει και σήμερα, Σάββατο 08.08.2020, γραπτώς για το πόσα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην χώρα μας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως καταγράφηκαν 152 νέες περιπτώσεις του φονικού ιού, με τον συνολικό αριθμό στην χώρα μας να είναι 5.421.

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 08 Αυγούστου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 152, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 5421 (ημερήσια μεταβολή +2.9%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. 1 Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 1, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 211 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 17 (76.5% άνδρες).

3 σχόλια

  • Ειδικός δεν είμαι αλλά πιστεύω ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα μπορεί να είναι πάρα πολύ περισσότερα!!!
    Τα 152 απλά πρέπει να είναι οι συμπολίτες μας που εμφάνισαν συμπτώματα που τους οδήγησαν να εξεταστούν?! Οι υπόλοιποι ασυμπτωματικοί ή μερικώς συμπτωματικοί, πιστεύω ότι είναι δυστυχώς πολλαπλάσιοι. Εκτός εάν κάνω κάποιο λάθος στο συλλογισμό μου γιατί όπως είπα δεν είμαι ειδικός. Γι’αυτό λοιπόν προσοχή και προφύλαξη παντού!!
    Και εσείς οι νεώτεροι όταν επιστρέφετε από τις ξέγνοιαστες διακοπές σας και τα κλαμπάκια, να θυμάστε ότι επιστρέφετε στους γονείς σας!!! !

    • Προφανώς έτσι είναι όπως τα λες. Όπως είναι και προφανές ότι πάμε για ανοσία αγέλης, με άλλα λόγια ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Η κυβέρνηση πέτυχε τον επικοινωνιακο της στόχο και έκανε ο, τι μπορούσε για τον τουρισμό. Μόνο αυτό τους νοιάζει. Γι’ αυτούς τους δύο λόγους μας έκλεισαν καραντίνα.

  • ἂν δὲν ὑπῆρχε ἡ τηλεόραση καὶ τὸ διαδίκτυο, ἐλάχιστοι ἀπὸ ἐμᾶς θὰ εἴχαμε καταλάβει τὴν ὕπαρξη αὐτῆς τῆς πανδημίας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.