Μεγάλη ποσότητα μασκών μιας χρήσης προμηθεύτηκε το ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαΐδας, και από σήμερα θα τις διαθέτει στο επιβατικό κοινό προς χρήση, σε εκείνους που δεν έχουν, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα λεωφορεία -και μετά την αποβίβαση τους να τις ρίχνουν  στους κάδους απορριμμάτων.

Η εφαρμογή του μέτρου κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την αύξηση τελευταία των κρουσμάτων της Covid-19, υποχρεωτική και για τους οδηγούς, οι οποίοι θα προσφέρουν τις μάσκες στους επιβάτες, μετά από ένα διάστημα χαλάρωσης των υγειονομικών μέτρων και τη μη τήρησή τους από οδηγούς και επιβάτες.

Επιπλέον, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαΐδας, Θεόδωρος Καζαντζίδης, ξεκίνησε η απολύμανση σε όλο τον στόλο των Αστικών Λεωφορείων, κατά τις βραδινές ώρες, αν όχι καθημερινά, κάθε  δύο ημέρες, προκειμένου να διαφυλαχθεί η υγεία των χρηστών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Ωστόσο, η επιβατική κίνηση παρουσιάζει αξιοσημείωτη πτώση, επειδή ο κόσμος επηρεάστηκε από την πανδημία και περιόρισε τις μετακινήσεις του -ενδεικτικά κατά την περίοδο της καραντίνας το ποσοστό της μείωσης κυμάνθηκε στο 93% και σήμερα στα 2/3 πριν από την υγειονομική κρίση. Το ενδεχόμενο της περαιτέρω περικοπής των δρομολογίων θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα επικρατήσουν το επόμενο διάστημα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ