Αυξημένη συγκριτικά με πέρυσι η κίνηση στον Κυνηγετικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας Εορδαίας «Ο Αχιλλεύς» για την έκδοση των αδειών θήρας, αφού ξεκινά την Πέμπτη 20 Αυγούστου η νέα κυνηγετική περίοδος, και οι κυνηγοί προετοιμάζονται για την εξόρμησή τους στους γύρω ορεινούς όγκους, με τα πρώτα επιτρεπόμενα είδη θηραμάτων, το τρυγόνι και το ορτύκι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου, Βασίλη Κοσμίδη, μέχρι χθες είχαν εκδοθεί 220 άδειες. Η εκτίμηση είναι ότι πριν από τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα επιτρέπεται η θήρευση του αγριόχοιρου, του λαγού, της βουνίσιας πέρδικας, και άλλων ειδών, ο αριθμός των αδειών θα φθάσει τις 600, ενώ το κόστος για την περιφερειακή άδεια διαμορφώνεται στα 145,30 ευρώ, η τοπική κοστίζει 125 Ευρώ και η γενική άδεια 176.

Η αυξημένη προσέλευση των κυνηγών στους κατά τόπους συλλόγους σχετίζεται με το γεγονός της πλούσιας πανίδας της περιοχής, όπου σε όλα σχεδόν τα είδη θηραμάτων παρατηρείται το φαινόμενο του υπερπληθυσμού, ειδικά του αγριόχοιρου, αλλά και σε ζαρκάδια, στα οποία, όμως, το αίτημα για κυνήγι απορρίπτεται, επειδή είναι προστατευόμενο είδος.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ