Γεννήθηκα στην Πτολεμαΐδα το 1957. Η ενασχόλησή μου με τον βασιλιά των σπορ, το ποδόσφαιρο, άρχισε από μικρή ηλικία στις αλάνες και στα τσαΐρια της Κάτω Πτολεμαΐδας, από όπου και εντάχθηκα στον επανιδρυθέντα Ηρακλή Πτολεμαΐδας. Από εκεί και πέρα έχω διαγράψει μια πολύχρονη πορεία ως παίχτης και προπονητής ποδοσφαίρου σε πολλές ομάδες του Νομού Κοζάνης και Φλώρινας. Λειτούργησα ως συνδικαλιστής της ΔΕΗ, Πρόεδρος στα Δελφίνια Πτολεμαΐδας και σήμερα εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Εορδαίας.

Η αγάπη μου για τον αθλητισμό και κυρίως για το ποδόσφαιρο, έχει χαραχθεί ανεξίτηλα μέσα μου και παραμένει αναλλοίωτη. Πάντα με ενδιέφερε

και αγωνιζόμουν για την πρόοδο και την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της περιοχής μας και κυρίως για την εξέλιξη των νέων παιδιών, που είναι το μέλλον του αθλητισμού και βεβαίως της χώρας, αν εμείς τους θωρακίσουμε με αρχές και αξίες ως εφόδια για την εξέλιξη τους στην κοινωνία.

Πάντα στη ζωή μου με ενοχλούσαν οι κατεστημένες καταστάσεις που δημιουργούσαν και δημιουργούν κάποιοι επιτήδειοι καιροσκόποι για ίδιον όφελος και των ημετέρων τους-βέβαια ως γνωστόν το κατεστημένο δημιουργεί την εμπλοκή και διαπλοκή παντός είδους.

Δυστυχώς, διαπιστώνω και εγώ πως ο τρόπος διοίκησης της ΕΠΣ Κοζάνης αποτελεί μια κατεστημένη πραγματικότητα με στοιχεία μάλιστα κληρονομικότητας στη διαδοχή.

Γι’αυτό και η περιοχή μας έχει βαλτώσει ποδοσφαιρικά και δεν μπορεί με αυτή τη νοοτροπία να ανακάμψει και να προσφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του ποδοσφαίρου.

Αποφάσισα λοιπόν κι εγώ, αφού έχω διαβάσει και μελετήσει τις θέσεις και το πρόγραμμα του Συνδυασμού «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ», με επικεφαλής τον κ. Σάββα Σαλτσίδη, να ενταχθώ ως υποψήφιος ώστε να κάνουμε πράξη το όραμα του Συνδυασμού για ένα υγιές πρότυπο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ένα αξιόπιστο και δίκαιο ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, δίχως παράγκες και πολιτικές παρεμβάσεις, ώστε να αναβαθμισθεί και να αναδειχθεί η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και κυρίως να προσελκύσουμε τους νέους, που είναι το μέλλον στα γήπεδα.

Με εκτίμηση,

προς όλους τους παράγοντες των Ποδοσφαιρικών Σωματείων

Ιωάννης Δίκας

Με τον Συνδυασμό «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ»