Εργατικό Κέντρο Πτολεμαίδας: Mε αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρόν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στην περιοχή «Μπεκρεβένικος – Μικρή Πέτρα»

18 Σεπτεμβρίου 2020
11:10
Κανένα σχόλιο

 

Με αφορμή την επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη για την έναρξη των εργασιών του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου των ΕΛΠΕ στην περιοχή «Μπεκρεβένικος – Μικρή Πέτρα», των δήμων Κοζάνης και Εορδαίας, έχουμε κάποιες ενστάσεις σχετικά με το μέλλον του εργατικού δυναμικού της περιοχής, κυρίως του ιδιωτικού τομέα.

Η βίαιη απολιγνιτοποίηση θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς δουλειά χιλιάδες εργαζόμενοι, καθώς από το κλείσιμο των μονάδων έως την υλοποίηση των προαναγγελθέντων επενδύσεων θα μεσολαβήσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σαν Εργατικό Κέντρο είμαστε υπέρ της ανάπτυξης και των νέων επενδύσεων στην περιοχή μας. Οι συγκεκριμένες όμως επενδύσεις απαιτούν χρόνο για την υλοποίηση τους.

Εκφράζοντας όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας, ζητάμε η απολιγνιτοποίηση να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των έργων, για να γίνει ομαλή η μετάβαση από το λιγνίτη στην επόμενη μέρα, καθώς και την έμπρακτη και ουσιαστική δημιουργία θέσεων εργασίας έτσι ώστε με το τέλος του λιγνίτη οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να πάνε στην δουλειά τους και όχι μετανάστες.

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρόν την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 στην περιοχή «Μπεκρεβένικος – Μικρή Πέτρα», των δήμων Κοζάνης και Εορδαίας, σε μία διαδήλωση διαμαρτυρίας που είναι ίσως η σημαντικότερη για το μέλλον την περιοχής μας.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσω πρόσφατη δήλωση του κύριου Πρωθυπουργού

«Η Δυτική Μακεδονία δεν διαμαρτύρεται. »

Από το Γραφείο Τύπου

του Εργατικού Κέντρου Πτολ/δας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.