Συνάδελφοι.ες

Πέρασαν λίγες ημέρες από την δημοσιοποίηση του Master Plan για την απολιγνιτοποίηση και η κυβέρνηση, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και διάφοροι άλλοι χειροκροτητές τους αγωνιούν να πείσουν την κοινή γνώμη πως το σχέδιο τους είναι δίκαιο και προς το συμφέρον των εργαζομένων της περιοχής, ότι έχει μάλιστα και την αποδοχή της πλειοψηφίας του κόσμου. Η πλειοψηφία των τοπικών παραγόντων με ζήλο υπερασπίζετε την απολιγνιτοποίηση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, αποτελούν το στυλοβάτη για να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική.

Το ΣΕΕΕΝ δίνει την μάχη μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, της ΕΕ που έχουν ως στόχο να μετατρέψουν την ενέργεια (ρεύμα και θέρμανση) σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα για το λαό, να ισοπεδώσουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων διαμορφώνοντας μισθούς πείνας και ευκαιριακές θέσεις εργασίας, να καταδικάσουν τους εργαζόμενους στην ανεργία .

Τα σχέδια τους είτε Master Plan, είτε σε αυτά που βασίστηκαν όπως το ΕΣΕΚ, το Business Plan για την ΔΕΗ κ.α μετατρέπουν την Δυτική Μακεδονία σε κρανίου τόπο για τους εργαζόμενους. Τρίβουν τα χέρια τους σήμερα αυτοί που κάνουν κουμάντο στην παραγωγή-μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, αυτοί που απολαμβάνουν τεράστιας κρατικής και ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις για επενδύσεις σε ΑΠΕ και άλλα έργα που ως μόνο στόχο έχουν τεράστια κέρδη.

Οι εργαζόμενοι να προσπεράσουν τις αναστολές που έχουν σήμερα, να αναλογιστούμε πως με την υποχώρηση και την αποδοχή μοιρολατρικά αυτών που μας ετοιμάζουν θα ξημερώνει πάντα μια πιο δύσκολη ημέρα για εμάς και τις οικογένειες μας. Η οργάνωση στο σωματείο και η πάλη σήμερα για την υπεράσπιση της ζωής μας είναι μονόδρομος.

Πτολεμαΐδα 18.9.2020