Φεστιβάλ Αναιρέσεις Κοζάνης, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου

18 Σεπτεμβρίου 2020
14:15
Κανένα σχόλιο

Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου το κεφάλαιο με τις διακρατικές ολοκληρώσεις του (ΝΑΤΟ, ΕΕ κτλ) έχει εξαπολύσει τέτοια ιστορική επίθεση (πολεμική, οικονομική, πολιτική) στους εργαζόμενους όλων των χωρών που καθιστούν τη γενιά μας μία γενιά που ζει χειρότερα από την προηγούμενη.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η πανδημία Covid 19 έχει επανακαθορίσει το σύνολο της ζωής μας, της καθημερινότητας μας, των σχέσεών μας και έχει συμβάλει ακόμα περισσότερο στην πτώση του βιοτικού επιπέδου μας και στην άνοδο της ανεργίας.
Βρισκόμαστε σε μια χώρα όπου η κυβέρνηση, πάντα με τις ευλογίες τις ΕΕ, έχει βαλθεί να καταργήσει κάθε κατεκτημένο με αγώνες δικαίωμα, εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, αλλά και λοιπούς δαπιτοειδείς ημέτερους, πάντα με την πλήρη και απόλυτη στήριξη των μεγάλων ΜΜΕ και την όλο και πιο αυταρχική δράση της αστυνομίας. Μάλιστα έχουν το θράσος να χρησιμοποιούν ως προφάσεις για να νομιμοποιήσουν την επίθεση, άλλοτε την πανδημία με τους θεατρινίστικους και κούφιους χειρισμούς τους, άλλοτε τις ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις με την Τουρκία ξερνώντας εθνικισμό και μισαλλοδοξία, άλλοτε τους μετανάστες χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο και τροφοδοτώντας τα νεοναζιστικά κατακάθια της κοινωνίας, την ώρα που πουλάν κοψοχρονιά ότι απόμεινε από τους προηγούμενους και εγκαθιδρύουν έναν εργασιακό και πολιτικό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Βρισκόμαστε σε μια περιοχή πρωταθλήτρια εδώ και δεκαετίες στην ανεργία ενώ οι εξαγγελίες περί άνευ όρων άμεσης απολιγνιτοποίησης θέλουν να την καταστήσουν και περιοχή φάντασμα. Μάλιστα, σαν να μην έφτανε η περιβαλλοντική καταστροφή που έχει υπομείνει εδώ και δεκαετίες η περιοχή, αυτοί οι “οικολόγοι” που ενδιαφέρονται μόνο για το χρήμα έχουν πλάνο “για το καλό μας” να μας γεμίσουν σκουπίδια από όλη τη βόρεια Ελλάδα, πάνελ σε δεκάδες χιλιάδες καλλιεργήσιμα στρέμματα ενώ σε συνδυασμό με το δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων ανοιχτό ορυχείο με εκτεθειμένο λιγνίτη (ποιος θα το κλείσει άραγε?) διαμορφώνουν μια εικόνα και ένα μέλλον ταφόπλακα για την περιοχή.
Σε αυτή την εποχή, σε αυτήν τη χώρα, σε αυτή την περιοχή, εν μέσω της πρωτόγνωρης για τη γενιά μας συνθήκης της πανδημίας, αποφασίσαμε ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και Νέο Αριστερό Ρεύμα Κοζάνης να μην αναβάλλουμε το ετήσιο φεστιβάλ των Αναιρέσεων αλλά να το πραγματοποιήσουμε λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για τον covid 19. Για την νεολαία και τους εργαζόμενους που δεν αντέχουν να αποχαυνώνονται μπροστά στις τηλεοράσεις βλέποντας τους κυβερνητικούς παπαγάλους και την υπόλοιπη σαπίλα τύπου big brother αλλά έχει ανάγκη την πραγματική και ανεξάρτητη από συμφέροντα πολιτική κουβέντα και αναζητά έναν ουσιαστικό πολιτισμό.
Έτσι, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, από νωρίς το απόγευμα, στο θεατράκι στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου, καλούμε εργαζόμενους και νεολαία της πόλης για κάτι διαφορετικό και ανατρεπτικό! Ξεκινάμε στις 18:30 με εκδήλωση, όπου θα συζητήσουμε ενδελεχώς το ενεργειακό ζήτημα σε διακρατικό επίπεδο, τους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που προκύπτουν από αυτό αλλά και το πώς επηρεάζουν τη χώρα μας και την περιοχή μας συγκεκριμένα και το τι μέλλει γενέσθαι. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Βασιλόπουλος Χρήστος, χημικός μηχανικός και μέλος Π.Σ.Ο. ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Σιούλας Παναγιώτης, πολιτικός μηχανικός και μέλος του Κ.Σ. της ν.Κ.Α. αλλά και ο Μιχάλης Ρίζος, γιατρός, πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Αττικό, όπου θα μας μεταφέρει και μια εικόνα πάνω στις εξελίξεις στον χώρο της υγείας και στο μέτωπο της πανδημίας. Στη συνέχεια, στις 21:00, τη σκυτάλη θα πάρει ο γνωστός για το μοναδικό ταλέντο του κιθαρίστας Σάκης Ντοβόλης και η παρέα του, γνωστοί ως Sakis Dovolis Power Trio, που θα μας ταξιδέψουν σε μια μοναδική blues και rock βραδιά. Στο χώρο του φεστιβάλ παράλληλα με το προαναφερθέν πρόγραμμα θα υπάρχουν βιβλιοπωλείο, εκθέσεις, ενώ θα λειτουργεί και μπαρ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και θα υπάρχει η δυνατότητα προαιρετικής οικονομικής ενίσχυσης με βάση τις δυνατότητες του καθενός ώστε να “βγουν” τα έξοδα του φεστιβάλ. Φυσικά, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ
Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΟΧΙ!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.