Κοζάνη-Πρ. ΕΚΑΒ: Συντονισμός υπηρεσιών – Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για πιλοτικό πρόγραμμα

18 Σεπτεμβρίου 2020
14:12
Κανένα σχόλιο

«Κύριο μέλημά μας ο σχεδιασμός και ο συντονισμός με τα νοσοκομεία της περιοχής, των Υγειονομικών Σχηματισμών αλλά́́ και των Παραρτημάτων του ΕΚΑΒ», τόνισε από την Κοζάνη ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος επισκέφθηκε την Δυτική Μακεδονία στο πλαίσιο του ελέγχου της αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας ώστε να διαχειριστούν οι υπηρεσίες με τον καλύτερο τρόπο το ενδεχόμενο ενός νέου κύματος της πανδημίας. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ υπογράμμισε ότι η πρόληψη είναι καλύτερη της θεραπείας, συμβουλεύοντας τους πολίτες να μείνουν ασφαλείς και να εμπιστεύονται τους υγειονομικούς, στον δύσκολο και μακρύ χειμώνα που έρχεται.

Στις συναντήσεις με τους Διοικητές των Νοσοκομείων Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, και Κοζάνης, καθώς και με την Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας, εξετάστηκαν τα δεδομένα της επιχειρησιακής ετοιμότητας, και θέματα που θα βοηθήσουν να  θωρακιστεί το σύστημα υγείας στη Δυτική Μακεδονία, όπως επισήμανε.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκε και η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, που θα  αναλάβει την χαρτογράφηση και την τοποθέτηση 120 απινιδωτών σε όλη την περιφέρεια, με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να εκπαιδεύουν τους πολίτες, ώστε να μπορούν να τους χρησιμοποιούν όποτε χρειαστεί, για να σωθούν με πέντε κινήσεις ανθρώπινες ζωές. Η αγορά των απινιδωτών έγινε από την Περιφερειακή αρχή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η πρόταση του προέδρου του ΕΚΑΒ για τη συνεργασία ώστε να υλοποιηθεί ένα πιλοτικό και μοναδικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, όπως ανέφερε ο αντιπρύτανης έρευνας και δια βίου μάθησης  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Στέργιος Μαρόπουλος.

Οι φοιτητές των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών θα δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα με το οποίο θα καταγράφονται στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ όλα τα στοιχεία του ασθενούς, ψηφιακά, το ιστορικό και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει, θα δημιουργείται μια πλατφόρμα και θα μεταφέρονται μέσω τηλεϊατρικής στα αντίστοιχα νοσοκομεία ή κέντρα υγείας, ενώ θα μπορούν παράλληλα να δίνονται οδηγίες και στα πληρώματα την ώρα της διακομιδής τους. Η δημιουργία του έχει ξεκινήσει, και αναμένεται η χρηματοδότηση από την Περιφερειακή αρχή. Ο κ. Μαρόπουλος σημείωσε ακόμα ότι το συγκεκριμένο σύστημα θα επεκταθεί και σε νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας όλης τη χώρας.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.