Με έκπληξη διαβάσαμε σε συγκεκριμένο Μ.Μ.Ε. ότι δράστης που συνελήφθη επ’ αυτόφωρο να διαπράττει κλοπές σε οικίες (και για τον οποίο υπάρχουν στοιχεία ότι διέπραξε συνολικά 11 διαρρήξεις και 8 απόπειρες σε οικίες) προέβη σε καταγγελία ότι δήθεν ασκήθηκε βία εναντίον του κατά την κράτηση του από τους αστυνομικούς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Η συγκεκριμένη τακτική αντιπερισπασμού εφαρμόζεται όλο και πιο συχνά από δράστες που προσπαθούν να ασκήσουν με τον τρόπο αυτό πίεση και να εκτρέψουν το ενδιαφέρον της υπόθεσης.
Η Ένωση μας, εκπροσωπώντας τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς δηλώνει τα εξής:
● Ο δράστης όχι απλά δεν έπεσε θύμα βίας, αντίθετα παρόλο που είχε προκλητικότατη συμπεριφορά καθόλη τη διάρκεια της κράτησής του έτυχε ιδιαίτερα ψύχραιμης και επαγγελματικής αντιμετώπισης.
Μεταφέρθηκε όποτε υπήρξε ανάγκη στο νοσοκομείο Κοζάνης για να του δοθεί η απαραίτητη αγωγή. Από την πρώτη στιγμή της συλληψης τους ο ενας εκ των δραστών δήλωσε ότι είναι φορεας του ιού COVID 19, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση και την φροντίδα τους.Αυτό αναφορικά με τον ισχυρισμό του, περί μη χορήγησης της θεραπείας τους.
● Ορθώς το συγκεκριμένο μέσο https://www.protothema.gr/greece/article/1045821/kataggelia-gia-xulodarmo-kratoumenon-apo-astunomikous-stin-kozani-mas-ferthikan-san-zoa/ δημοσίευσε τις καταγγελίες του (είναι άλλωστε ιερό καθήκον του Τύπου να το κάνει). Μας λυπεί όμως που δεν μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει και την έτερη πλευρά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ψεύδους εντυπώσης σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη.
● Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί επιθυμούν την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
● Τις επόμενες ημέρες και μόλις λάβουν γνώση του ακριβούς περιεχομένου της καταγγελίας, θα προβούν στις απαραίτητες δικονομικές ενέργειες κατά του “καταγγέλλοντα”.
Υπηρετούμε την κοινωνία με ζήλο αυταπάρνηση και επαγγελματισμό. Τέτοιες τακτικές αποπροσανατολισμού δεν πρόκειται να μας πτοήσουν. Άλλωστε όπως λέει ο λαός ” το ψέμα έχει κοντά πόδια”. Σύμμαχός μας η αλήθεια και η αγάπη μας για το λειτούργημά μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  Ο Πρόεδρος          Ο Γενικός Γραμματέας
Ζήσης ΛΙΑΚΟΣ.          Νικόλαος ΠΕΣΛΗΣ