Πτολεμαΐδα: Πρόταση για μετεγκατάσταση του 2ου ΕΠΑΛ

6 Οκτωβρίου 2020
12:34
Κανένα σχόλιο

Πρόταση, ύστερα από είκοσι χρόνια, για τη μετακίνηση του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Πτολεμαΐδας και τη στέγασή του στις εγκαταστάσεις πίσω από την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπέβαλε ο Δήμος Εορδαίας στη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Δ. Μακεδονίας, προκειμένου οι μαθητές να λειτουργούν σε έναν χώρο αντάξιο των προσδοκιών τους και της υψηλής αποστολής της εκπαίδευσης.

Τα παραπάνω ελέχθησαν από τον δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, στη συνάντηση, παρουσία της αντιδημάρχου Παιδείας Ζαφειρουλας Σεβαστού, που είχε  χθες το πρωί με εκπρόσωπους  των μαθητών στα υπό κατάληψη σχολεία- τα τρία Γενικά Λύκεια και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο, ενώ το 1ο ΕΠΑΛ είναι σε κατάληψη αλλά δεν έστειλε εκπροσώπους- διεκδικώντας την επίλυση των αιτημάτων τους, με την κ. Σεβαστού να αναγνωρίζει τον δίκαιο αγώνα τους «αρκεί να διεξάγεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια στον συνάνθρωπο και κατ’ επέκτασιν στη Δημόσια περιουσία».

Ως προς το σημαντικό θέμα της έλλειψης καθαριστριών, επισημάνθηκε ότι το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε μόνο την πρόσληψη 25 καθαριστριών, αριθμός που δεν καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων, με τον Δήμο να αξιοποιεί μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας τη δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον 20 καθαριστριών, συνολικού κόστους πενήντα χιλιάδων ευρώ.

Οι καταλήψεις στα συγκεκριμένα σχολεία θα συνεχιστούν, ενώ  αύριο, Τετάρτη, οι μαθητές έχουν προγραμματίσει πορεία στις κεντρικές οδούς της πόλης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.