Με αφορμή το θέμα του κορωνοϊού κι όντας η πρώτη Περιφέρεια που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αποκαλύφθηκε το πόσο φτωχή σε νοσοκομειακές υποδομές παρέδωσαν την Δυτική Μακεδονία, όλοι όσοι διοίκησαν τον τόπο.
Είμαστε η μοναδική Περιφέρεια χωρίς Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, παρ’ όλο που υπήρξαμε λόγω ΔΕΗ η πιο επιβαρυμένη… Τα δε νοσοκομεία που διαθέτουμε άλλα είναι υποστελεχωμένα κι άλλα είναι ερείπια.
Να μην μιλήσω για την ανυπαρξία αξιοπρεπούς Μονάδας Εντατικής Θεραπείας όπου εάν πάθεις κάτι σοβαρό πρέπει να φύγεις καρφωτός για Θεσσαλονίκη ή Γιάννενα μπας και προλάβεις να γλιτώσεις…
Κι είναι πολλοί που δεν πρόλαβαν…
Δεν αμφιβάλλω για τις φιλότιμες προσπάθειες γιατρών και προσωπικού αλλά στα θέματα υγείας αυτό δεν αρκεί από μόνο του, όταν δεν υπάρχει επάρκεια σε εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και επάνδρωση θέσεων.
Ο κορωνοϊός αποκάλυψε την γύμνια μας. Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Τώρα δεν μας φτάνουν τα κρεβάτια για να περιθάλψουν τους ασθενείς, μας λένε…
Η δημιουργία  ενός νέου αξιοπρεπούς Νοσοκομείου, εκτός πόλης και σε κεντρικό σημείο στην Δυτική Μακεδονία – προσωπικά εκτιμώ ότι στον κόμβο της Εγνατίας στα Κοίλα είναι το καλύτερο σημείο – φαντάζει πιο αναγκαίο από ποτέ.
Η Δυτική Μακεδονία το δικαιούται γιατί προσέφερε τα σπλάχνα της για να δώσει ρεύμα σε όλη την χώρα επί δεκαετίες, έχοντας υποστεί τεράστια υγειονομική επιβάρυνση. Στα πλαίσια της απολιγνιτοποίησης αυτό είναι έτι περαιτέρω επιτακτική ανάγκη και γιατί όχι να είναι Πανεπιστημιακό.
Υ.Σ. Φίλος μου ανέφερε, μια έρευνα στο μετοχολόγιο των κλινικών της Δυτικής Μακεδονίας, θα εξηγούσε πολλά για τις αποφάσεις που έχουν πάρει οι κατά καιρούς πολιτικοί υπεύθυνοι άρχοντες…
Ενεργός Πολίτης