Θέλουν ρεύμα, αλλά από την Πτολεμαΐδα…

19 Οκτωβρίου 2020
03:50

Αντιγράφω από τη συνέντευξη του προέδρου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση σχετικά με τις αντιδράσεις που σημειώνονται σε περιοχές όπου προγραμματίζεται η εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και ειδικά στα νησιά: «Δεν μπορεί κάποιοι κάτοικοι νησιών τόσα χρόνια να απολαμβάνουν την φθηνή ηλεκτρική ενέργεια που παραγόταν στη Μεγαλόπολη και στην Πτολεμαΐδα με κόστος στο περιβάλλον και στις ζωές των ανθρώπων και σήμερα που ο λιγνίτης είναι πανάκριβος και καταργείται να μην δέχονται να εγκατασταθούν στο νησί ανεμογεννήτριες για να παράγουν το ρεύμα που καταναλώνουν. Υπερβολές δεν θα γίνουν. Άλλο, όμως, να μην γίνεται υπερβολή και άλλο να μηδενίσουμε τις ανεμογεννήτριες σε ένα νησί επειδή αντιδρούν οι κάτοικοι».

energypress.gr

3 σχόλια

  • Κύριοι φωστήρες της ΔΕΗ : δώστε λύση στην ομηρία των συνετών έναντι των λαμογιων. Δώστε αυτονομία στο κοινόχρηστο ρεύμα όπως γίνεται στο εξωτερικό. Δώστε λύση με προπληρωμενες κάρτες ή με επιμερισμό του κοινόχρηστου λογαριασμού στους λογαριασμούς των διαμερισματων. Σταματειστε να υποθαλπετε τους κακοπληρωτες και να πετάτε το μπαλάκι στους συνετους να εκβιαζονται για αποπληρωμή χρεών των λαμογιων. Στηρίξτε κ δικαιωστε την εντιμότητα. Είναι υποχρέωση σας.

  • Πολύ απλά ο κάθε τόπος (Δήμος, Π.Ε., Περιφέρεια) να παράγει το 50% της ενέργειας που καταναλώνει…
    Τα θέλεις όλα “ανέγγιχτα” και “φυσικά” στον τόπο σου, τότε θα έχεις ρεύμα κάποιες ώρες και κάποιες όχι…
    Οι μαγκιές στις πλάτες άλλων τέρμα

  • Καμιά ανεμογεννήτρια στα νησιά, καμιά ανεμογεννήτρια στα βουνά, καμιά ανεμογεννήτρια οπουδήποτε! Έχουμε ήδη περισσότερες απ’ όσες χρειαζόμαστε, δεν χρειάζονται κι άλλες, για να δουλεύουν οι Γερμανοί κι οι Δανοί. Γιατί δεν δίνουν κίνητρα, να βάλουμε όλοι φωτοβολταϊκά στις στέγες; Είδατε κανέναν να αντιδρά για Φ/Β στις στέγες;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.