Στάθης Κωνσταντινίδης βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης: «Εταίροι στο ενεργειακό μέλλον του τόπου μας!»

19 Οκτωβρίου 2020
10:08


«Στη συνάντηση των βουλευτών των λιγνιτικών περιοχών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 20 Ιουλίου, ανάμεσα στις άλλες προτάσεις μου, είχα εισηγηθεί “Την απόφαση για την επενδυτική συμμετοχή των λιγνιτικών ΟΤΑ και επιχειρήσεων και ιδιωτών στα μεγάλα φωτοβολταϊκά πρότζεκτ στα εδάφη της ΔΕΗ” (βλ. στο τέλος).
Βεβαίως, η ΔΕΗ δεν κλείνει, όπως διασπείρουν κάποιοι, ψευδώς και σκοπίμως. Μετασχηματίζεται δομικά, παραγωγικά και λειτουργικά και φυσικά παραμένει στην περιοχή μας. Οι προοπτικές της επιχείρησης στο νέο ενεργειακό τοπίο προδιαγράφονται ευοίωνες.
Αυτή η αλλαγή, όμως, δεν μπορεί να γίνει ερήμην της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία πρέπει να καρπωθεί το μέρισμα που δικαιούται από αυτή την εξέλιξη.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση είχα προτείνει τη συμμετοχή των λιγνιτικών ΟΤΑ αλλά και τοπικών ιδιωτικών κεφαλαίων στα νέα φ/β έργα της ΔΕΗ. Κάτι που θα μπορούσε να γίνει είτε με την απόκτηση μετοχών σε μία εταιρική βάση ή και με τη συμμετοχή σε κάποιο χρηματοδοτικό προϊόν. Έτσι, και η ΔΕΗ θα μπορούσε να αντλήσει κεφάλαια και η περιοχή και οι πολίτες της να εισπράττουν σημαντικές αποδόσεις από την κερδοφορία της επένδυσης.
Ειδικά μάλιστα για τους ΟΤΑ, η συμμετοχή των οποίων θα πρέπει να εξετασθεί αν μπορεί να προέλθει από πηγές στις οποίες εμφανίζουμε μειωμένη απορροφητικότητα, αντί για την είσπραξη αποδόσεων, θα μπορούσαν να λαμβάνουν, σε συμφωνημένη προνομιακή τιμή, πακέτα ρεύματος, με τα οποία θα καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες των δομών τους και θα εξοικονομούν έτσι ακόμα περισσότερα χρήματα.

Με χαρά, λοιπόν, διαπίστωσα σε χθεσινά δημοσιεύματα, ότι ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, στον σχεδιασμό της επιχείρησης συμπεριλαμβάνει και τη “μετοχοποίηση” των φωτοβολταϊκών που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ στις λιγνιτικές περιοχές, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους να συμμετάσχουν σε αυτές τις επενδύσεις.
Χρειαζόμαστε καλές ειδήσεις στον τόπο μας και η παραπάνω σίγουρα εντάσσεται σε αυτές.» https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2032886536846441&id=100003753441626

42 σχόλια

  • Δεν φτάνει που βιάζονται να κάνουν πράξη την απολιγνητοποιηση, πρώτοι σε όλη την Ευρώπη, φέρνοντας φτώχια και ανεργία στην περιοχή μας θέλουν να πληρώσουμε εμεις και από πάνω τα γερμανικά φωτοβολταϊκά.

  • Αυτές οι ιδέες κινούνται στη σωστή κατεύθυνση για τον τόπο!!! Μακάρι και ο κόσμος να αγκαλιάσει τέτοιες προτάσεις!!!

    • Τουλάχιστον ένας βουλευτής ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις.Μακαρι να πραγματοποιηθούν τα σχέδια για την περιοχή που τόσο έχει ανάγκη η κοινωνία

      • επίσης καλό είναι να μας πουν που στο καλό θα βάλουμε δέντρα και καλλιέργειες και που θα βοσκάνε τα ζώα και που οι σταυλικές εγκαταστάσεις.
        Διότι η πρωτογενής παραγωγή και η μεταποίηση των προιόντων της είναι η μόνη λύση (και φυσικά περιλαμβάνεται σε όλες τις εκθέσεις για την προσαρμογή της περιοχής μετά την βίαιη απολιγνιτοποίηση)

        αληθεια ενδιαφερεται ο σταθης ε; κοιτα τι μαθαινουμε

  • Αυτή είναι μία καλή εξέλιξη. Πρέπει να μας δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουμε σε αυτά τα έργα. Και φυσικά και οι Δήμοι και η Περιφέρεια.

  • ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ,ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΝΤΟΠΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΠΕΘΑΝΑΤΕ.

    • ΣΥΡΙΖΕΛΑΧΙΣΤΕ είναι σαφές ότι προτιμάς τα κέρδη να πάνε σε ξένα συμφέροντα και όχι να μείνουν εδω. Όπως ακριβώς γινόταν επί Τσίπρα που η ΔΕΗ πουλούσε ρεύμα στους ανταγωνιστές της κάτω του κόστους.

    • όταν η ΔΕΗ έφτασε να χαρίζεται και να μην την πέρνουν που ήσουνα ρε συ; Βαρετά τα όσα γράφεις. Και παρωχημένα …..

  • Σωστές προτάσεις κύριε Κωνσταντινιδη, έτσι δίνεται η δυνατότητα σε κάποιους πολίτες που πλήττονται από την απολιγνιτοποίησης, να καλύψουν κάποιες οικονομικές απωλειες που θα έχουν. Συγχαρητήρια, βλέπω την πλούσια δραστηριότητα που έχετε και το ενδιαφέρον σας για το νομό. Έτσι να συνεχίσετε.

  • ΕΞΥΠΝΕΣ ΕΥΕΛΚΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΔΕΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.
    Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΖ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.
    ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ….

  • Σωστό αυτό για τους ΟΤΑ. Αφού λέμε ότι δεν έχουμε έτοιμες μελέτες για να απορροφήσουμε προγράμματα από ευρωπαϊκά κονδύλια, να συμμετέχουν οι ΟΤΑ στις επενδύσεις της ΔΕΗ. Έτσι θα έχουν έσοδα στο διηνεκές.

  • Για άλλη μία φορά Ο Στάθης Κωνσταντίνιδης έχει και άποψη και προτάσεις δεν κρύβεται όπως κάνουν κάποιοι άλλοι
    Μπράβο που μας κάνεις υπερήφανους….

  • Με μεγάλη συγκίνηση θέλω να πω ότι ο Κύριος Στάθης Κωνσταντινίδης είναι ένας από τους καλύτερους Βουλευτές
    Αξιος λοιπόν!! Είμαστε χαρούμενοι που σε εμπιστευτικαμε και πάμε καθημερινα ΜΠΡΟΣΤΑ
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΝΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ !!!!!
    #ΠΑΡΩΝ_ΣΤΑ_ΔΥΣΚΟΛΑ

  • Μπράβο Στάθη!!! Είμαστε όλοι μαζί σου σε κάθε νέα πρόταση και σε κάθε νέα Ιδέα!!!!
    Είσαι ο Μόνος βουλευτής που ενδιαφερεται για τον τόπο μας!!
    Τώρα στα δύσκολα ΠΆΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!!
    ΠΑΡΩΝ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ!!!

  • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.. ΗΜΟΥΝ ΝΙΑ.. ΚΑΙ ΓΕΡΑΣΑ.. ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ…

  • Ξέρω φίλους μου που ήθελαν να βάλουν φωτοβολταικα στο Τσοτύλι και αλλού και δεν είχαν δίκτυο. Τώρα μπορούν να μπουν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα.

  • Άνθρωπος με ιδέες και πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο του είναι ο βουλευτής του Ν.Κοζανης Στάθης Κωνσταντινιδης.
    Αξιόλογος και πάντα κοντά στα ιθεματα που αφορούν την περιοχή μας.

  • Έτσι ακριβώς ειναι! Η ΔΕΗ πρεπει να μετασχηματιστεί και να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον. Ειναι ο μόνος δρόμος για να συνεχίσει να υπάρχει και να επωφεληθεί και η εταιρεία και η περιοχή. Θελουμε να ακούμε αισιόδοξες φωνές σαν του Κωνσταντινιδη και όχι άσκοπες βολές κατα πάντων.
    Σε κάθε αλλαγή πάντα θα υπάρχουν αντίρροπες δυνάμεις αλλα οταν υπάρχει κατεύθυνση σωστή και διατυπώνονται απόψεις για δράσεις όλες αυτές οι δυνάμεις υποχωρήσουν

  • ΕΊΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΊ ΜΕ ΟΥΣΊΑ.
    Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΑΝΚΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΝΆΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΓΙΝΑΝ ΠΟΤΈ ΠΡΆΞΕΙ, ΠΑΡΑΜΆΣΧΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΊΖΕΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΊΝΑΙ ΜΌΝΟ ΛΌΓΙΑ. ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΈΚΑΝΕ ΤΌΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  • Το θεμα της απολιγνιτοποίησης έπρεπε να είχε λυθεί εδω και χρόνια,αλλα κανενας δεν είχε τα ”κοτσια” για να μη μιλησω πιο ασχημα..να παρει θεση..
    και οχι απλα θεση αλλα να καταθεσει προτασεις και σχεδια.Κανενας .Ας ξυπνησουμε λιγο και να δουμε το καλο της περιφερειας μας μην κοιμομαστε και ειμαστε με μια καραμελα στο στομα θα κλεισουν την δεη και θα κλεισουν την δεη..ελεος ποια..ας κοιταμε και λιγο μπροστα.Σταθη εγω προσωπικα δεν σε ψηφισα αλλα βλεπω τεκμηριωμενες αποψεις και πως είσαι διπλα στο πολιτη.Ξυπνηστε κοσμε και μην ειστε αρνητικοι σε ολα..

  • Θα πρέπει να ντρέπεσαι αιώνια γι’ αυτό που ξεστόμισες! Αντί να προωθείς το συμφέρον της περιοχής, έγινες λαγός των Γερμανών! Ψάξε να βρεις τη δική σου ψήφο στις επόμενες εκλογές!

  • Αφουγκράστηκες τα αιτήματα των πολιτών, τα μετέφερες και κάποια έγιναν πράξη. Μέτοσος σε εξασφαλισμένα κέρδη ο πολίτης της περιοχής. Η σωστή και υπεύθυνη σταση του πολιτικού. Συγχαρητήρια μόνο….

  • ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΗΣΑΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟΘΕΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ

  • Όλα τα σχόλια του στιλ “μπράβο Στάθη ” με διάφορα 2 έως 10 λεπτών το ένα από το άλλο. Κάποιος στο γραφείο του βουλευτή το έβγαλε το μεροκάματο αξία σήμερα.

    • Εσύ τώρα έκατσες και έβγαλες στατιστικά από τα σχόλια αλλά ούτε καν διαβασες την πρόταση. Και σου φταίει το γραφείο του πολιτικού. Αντε να πάμε μπροστά έτσι.

  • κ. κΩΝ/ΝΙΔΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ ΥΙΘΕΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΥΦΟΡΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ Φ/Β ΠΑΡΚΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 50.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΝΙΜΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ; ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΣΤΙΨΕΤΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ, ΣΥΜΒΟΛΕΥΟΜΕΝΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

  • Ο κος Κωνσταντινίδης είναι ο βουλευτής που αξίζει στο νομό μας! Μακάρι να συνεχίσει με τον ίδιο δυναμισμό και την ίδια εργατικότητα!

  • Η μετάβαση στη νέα ενεργειακή εποχή είναι αναπόφευκτη! Το θέμα είναι ποιοί και κατά πόσον θα συμμετέχουν στις νέες υποδομές και θα καρπώνονται τα οφέλη. Και είναι πολύ τυχεροί οι κάτοικοι της Κοζάνης που έχουν εκπροσώπους που έχοντας κατανοήσει το αναπόφευκτο της αλλαγής, εστιάζουν ακριβώς σε αυτό, τη συμμετοχή των συμπολιτών τους, νόμιμα και θεσμικά, στη μοιρασιά της πίτας, όντας ένα βήμα πριν τις εξελίξεις. Εύγε στον κ. Κωνσταντινίδη και σε όλους όσοι καταβάλουν προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση!

  • εντύπωση μου είχε κάνει που σε όλη την προεκλογική εκστρατεία ήταν κάθε μερα σε καποιο χωριο, σε καποια κωμόπολη, περίμενα οτι μόλις εκλεγεί να πάψει να το κάνει, χαίρομαι λοιπόν που βλέπω οτι ο Κυριος Κωνσταντινίδης παρά το βεβαρυμένο του πρόγραμμα είναι 2-3 μέρες στην βδομάδα στον νομό συζητώντας με φορείς και πολίτες του νομού, τον τιμά αυτό γιατί δεν είναι και εύκολο πράγμα να είσαι κάθε 3 μέρες κοζάνη Αθήνα και πίσω , κανείς άλλος δεν το κάνει.

    Άξιος.

  • Πάντα εύστοχος, δημιουργικός και με διάθεση για προσφορά στον τόπο μας!
    Κύριε Κωνσταντίνιδη συνεχίστε με την ίδια διάθεση και εμείς στηρίζουμε !

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.