Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, γιορτάστηκε η «Ημέρα της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Αγίου Αρτεμίου στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Το μήνυμα Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτική Μακεδονίας Θ. Κεραμά (Φωτογραφίες)

20 Οκτωβρίου 2020
12:39
Κανένα σχόλιο

 

Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, τιμούμε σήμερα τη μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, Προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Άγιος Αρτέμιος αποτέλεσε πρότυπο πίστης, αυταπάρνησης, θάρρους και γενναιότητας, στοιχεία που είναι αλληλένδετα με τον ρόλο και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα, γιορτάζουμε σήμερα την «Ημέρα της Αστυνομίας». Με την θεσμοθέτηση της ημέρας αυτής, η Πολιτεία τιμά την Ελληνική Αστυνομία, αναγνωρίζοντας την προσφορά της στην Πατρίδα και την κοινωνία.

Η σημερινή όμως μέρα είναι και ημέρα μνήμης των συναδέλφων μας που θυσιάστηκαν στην εκτέλεση του καθήκοντος. Η θυσία τους αποτελεί την υπέρτατη έκφραση προσφοράς του Έλληνα Αστυνομικού για την προστασία των πολιτών και της κοινωνίας.

Με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετεί στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας για το έργο που προσφέρει και να τους καλέσω να συνεχίσουν τον αγώνα τους προς όφελος της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του με αίσθημα ευθύνης, συνέπειας και αφοσίωσης στο καθήκον.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στις οικογένειές τους για την υπομονή, την κατανόηση και την στήριξή τους.

Ένα ευ­χαριστώ στους απόστρατους γιατί με την συνεισφορά τους επι­βεβαιώνουν ότι αποτελούν ενεργά μέλη της μεγάλης αστυνομικής οικογέ­νειας.

Επίσης, ένα ευχαριστώ στις τοπικές αρχές για τη συμπαράσταση και υπο­στήριξη του έργου μας και στα Μέσα Ενημέρωσης για την βοήθεια και γόνιμη συνερ­γασία τους.

Να ευχαριστήσω και όλους τους πολίτες. Εδώ, στην Δυτική Μακεδονία, οι πολίτες μας εμπιστεύονται και οφείλουμε να τους δικαιώσουμε. Για εμάς που υπηρετούμε στις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομι­κής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, μοναδική μας φιλοδοξία είναι να υπηρετούμε τους πολίτες της περιοχής μας έχοντας ως στόχο να παραμείνει η Δυτική Μακεδονία μία από τις ασφαλέ­στερες περιοχές της Ελλάδας.

Τέλος, με αφορμή την κατάσταση που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας, θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να επιδείξουν ατομική και κοινωνική ευθύνη και να συμμορφώνονται συνειδητά με τα μέτρα που λαμβάνονται από την πολιτεία ύστερα από υποδείξεις των ειδικών.

Κατά τον τρέχοντα μήνα Οκτώβριο – πέραν του αριθμού των συστάσεων που ήταν πολλαπλάσιος – βεβαιώθηκαν από τις Υπηρεσίες μας, μέχρι τώρα, 88 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σ’ όλη την Δυτική Μακεδονία, εκ των οποίων οι 64 στην Π.Ε. Κοζάνης και από αυτές οι 51 μόνο κατά το τελευταίο τετραήμερο, διάστημα εφαρμογής των μέτρων επιπέδου 4. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι ένας μικρός αριθμός συμπολιτών μας δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης στην περιοχή μας.

Για να κερδίσουμε αυτή την μάχη, χρειάζεται να συμβάλλουμε όλοι μας με ψυχραιμία, λογική και υπευθυνότητα.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

Θεόδωρος ΚΕΡΑΜΑΣ

Ταξίαρχος

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.