Πτολεμαΐδα: Ταξικά συνδικάτα και νεολαία: “Τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου – Έσπασαν την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό!” (Δελτίο τύπου)

18 Νοεμβρίου 2020
00:03
 
Με μια αιφνιδιαστική κίνηση δεκάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι έσπασαν την αστυνομοκρατία που από το πρωϊ της 17ης Νοέμβρη προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση και στην πόλη της Πτολεμαΐδας όπως στις περισσότερες πόλεις της χώρας. 
 
Στο χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στη λαϊκή αγορά, χώρο εκτελέσεων από τους Γερμανούς κατακτητές τα ταξικά συνδικάτα και η νεολαία της Πτολεμαΐδας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, μάσκες). 
 

Κατήγγειλαν την πολιτική που τσακίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων, που θυσιάζει για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων τα δικαιώματα του λαού και των παιδιών του στην παιδεία και την υγεία του και εμπλέκει τη χώρα όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, με δεκάδες συλληφθέντες και τραυματίες, από τις αστυνομικές δυνάμεις κατ’ εντολήν της κυβέρνησης, ενώ ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού, στη μάχη για την επιτυχία της μεγάλης απεργίας στις 26 Νοέμβρη.

13 σχόλια

    • Έτσι μπράβο στους τσάμπα μάγκες!! Τι ειρωνεία;να μιλούν για τρομοκρατία κ αυταρχισμό αυτοί π υμνούν κ υπερασπίζονται καθεστώτα π χτίστηκαν ακριβώς πάνω σε αυτά!! Όπου η Ελευθερη σκέψη κ η διαφορετική γνώμη απλά δεν υπήρχαν!!
      Υποκριτές!! Αλλά αυτό το μεγαλείο της Δημοκρατίας!! Ακόμα κ σε αυτούς που την απεχθάνονται, τους δίνει λόγο κ άποψη.
      Ντροπή σας!!
      Αν νιώθατε κ έτσι ποτε

      • στο σχολείο δεν παρακολουθούσες το μάθημα της Ιστορίας για να μάθεις ….σου προτείνω να ξεκινήσεις με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ μετά συνεχίζεις …καημένε που έχεις και άποψη

        • Καημενος κ μίζερος εσύ… άεργος συνδικαλιστης.ακριβως, στο σχολείο διαβάζαμε ιστορία.εσυ ανηστορητος κ δήθεν.που υπαγορεύσεις ότι σου λένε και ότι σε συμφερει

  • Μια ακόμα σπουδαία σελίδα γράφτηκε στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα . Σίγουρα σε μερικά χρόνια θα αναφέρετε με ρίγος απο στόμα σε στόμα και θα πιάνει τσιτσούρια του ακροατή . Μας πώς το μπορέσατε βρε παλιόπαιδα! Ήρωες αθάνατοι!

  • Τώρα είναι αυταρχισμός, αλλά την 28η Οκτωβρίου υπερθεματίζατε και δείχνατε ως άλλοι κουκουλοφόροι (ο λύκος αλλάζει το μαλλί που λέει και ο λαός) κάθε εκδήλωση και δοξολογία που τιμούσε όσους πολέμησαν ενάντια στον κατακτητή.
    Σημεία των καιρών.

  • Υποκριτές όλοι τους. Ποια πανδημία, ποια πρόληψη εξάπλωσης κτλ.
    Αν ο “σύντροφος” και άεργος δεν κάνει το δικό του για να τιμήσει την ιστορία του δεν μπορεί. Άντε τώρα να τους πει αυτούς κάποιος ότι η αριστερά δεν έχει ιστορία αλλά ποινικό μητρώο.

    • το κκε δεν ειπε ποτε οτι δεν υπαρχει ιος.απλα σας ενοχλει που καποιοι τηρουν τα μετρα ασφαλειας κ τις αποστασεις σε αντιθεση με την αστυνομια στην αθηνα που κολλησαν ο ενας τον αλλον.

    • Ποινικό μητρώο και μάλιστα επιβαρυμένο έχει η δεξιά που ευθύνεται για τα πολλά από όσα κακά περασε η χώρα μας……..

      • Συγκυβερνήσατε το 1989 με τον Μητσοτάκη. Το ξέχασες; γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ για να στο θυμίζω, επαναστάτη του γλυκού νερού

  • Η αριστερά με το ηθικό πλεονέκτημα είναι εδώ, ενωμένη και δυνατή!! Να τη χαίρεσται εσείς όλοι που νοιάζεστε για τους συνάνθρωπού σας!!!!

  • αν και για μενα ο κομμουνισμος ειναι μπαρουφα ολκης,τους παραδεχομαι για το οτι δε λογαριαζουν πρακτικες καταστρατηγησης του συνταγματος με προσχημα τον ιο για να δοκιμασουν τις αντοχες του κοσμου για μελλουμενες πρακτικες…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.