Με μια αιφνιδιαστική κίνηση δεκάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι έσπασαν την αστυνομοκρατία που από το πρωϊ της 17ης Νοέμβρη προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση και στην πόλη της Πτολεμαΐδας όπως στις περισσότερες πόλεις της χώρας. 
 
Στο χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στη λαϊκή αγορά, χώρο εκτελέσεων από τους Γερμανούς κατακτητές τα ταξικά συνδικάτα και η νεολαία της Πτολεμαΐδας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (αποστάσεις, μάσκες). 
 

Κατήγγειλαν την πολιτική που τσακίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα του λαού και των εργαζομένων, που θυσιάζει για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων τα δικαιώματα του λαού και των παιδιών του στην παιδεία και την υγεία του και εμπλέκει τη χώρα όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, με δεκάδες συλληφθέντες και τραυματίες, από τις αστυνομικές δυνάμεις κατ’ εντολήν της κυβέρνησης, ενώ ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού, στη μάχη για την επιτυχία της μεγάλης απεργίας στις 26 Νοέμβρη.