Ανακοίνωση για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ Α.Ε.: “Μετά και την αύξηση των συνολικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο σταθμό του ΑΗΣ Καρδίας επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι χώροι δουλειάς είναι εστίες υπερ-μετάδοσης του ιού”

20 Νοεμβρίου 2020
09:04

 

 

Μετά και την αύξηση των συνολικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο σταθμό του ΑΗΣ Καρδίας επιβεβαιώνεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι οι χώροι δουλειάς είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού και οι εργαζόμενοι απροστάτευτοι απέναντι στην πανδημία. Αποδεικνύεται από τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα της ΔΕΗ Α.Ε ότι η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων αντιμετωπίζονται ως κόστος.

Σήμερα πρέπει να πάρουμε υπόψη πως στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ Α.Ε βρίσκονται εργαζόμενοι μεγάλοι σε ηλικία, ευπαθείς ομάδες λόγω και του αντικείμενου της εργασίας. Αυτό οφείλεται στην απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που συρρίκνωσε κατά πολύ τις προσλήψεις νέων εργαζομένων, και ηλικιακά, όλα τα τελευταία χρόνια, καθώς και των τραγικών αλλαγών στο ασφαλιστικό από όλες τις κυβερνήσεις, τις αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης. Όλα αυτά καθιστούν το προσωπικό της επιχείρησης ακόμα πιο ευάλωτο στην πανδημία.

Η μάσκα και τα αντισηπτικά δεν μπορούν να είναι η μόνη προστασία απέναντι στην πανδημία όπως άλλωστε έχει αποδειχτεί από την ίδια την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες τα ρίχνουν όλα στην ατομική ευθύνη.

Συνάδελφοι, να μην αποδεχτούμε ότι φταίμε εμείς για την πανδημία. Να απορρίψουμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των καλοταϊσμένων ΜΜΕ. Γι αυτό, η εργοδοσία είναι απαραίτητο να πάρει όλα τα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του ιού στους χώρους εργασίας, ειδικά για τα ορυχεία και τους σταθμούς. Αυτό συνίσταται σε:

  • Τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων, τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

  • Μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους (μόνιμους, εργολαβικούς, 8μηνίτες )

  • Τακτικές απολυμάνσεις των χώρων στους σταθμούς (συνεργεία, λεωφορεία, κοντρόλ, γραφεία, απο κλπ)

  • Τήρηση αυστηρά των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τους συνάδελφους που νοσούν ή ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

  • Δωρεάν παροχή των ΜΑΠ και τον έλεγχο της ορθής χρήσης τους (μάσκες και γάντια, στολές εργασίας)

  • Αποσυμφόρηση των χώρων και των όποιων μέσων μεταφοράς εργαζομένων υπάρχει συνωστισμός.

Καλούμε τη διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή λειτουργία του σταθμού ΑΗΣ Καρδιάς. Με τόσα κρούσματα δημιουργούνται κενά σε πόστα, που με τις τελευταίες εθελούσιες εξόδους δύσκολα καλύπτονται καθώς υπάρχει έλλειψη εργαζομένων. Ήδη πολλές ανάγκες καλύπτονταν με 10ωρα και 12ώρα! Έτσι να προχωρήσει σε προσλήψεις και σε μονιμοποίηση των εργολαβικών και 8μηνιτών εργαζόμενων στους σταθμούς και τα ορυχεία. Αν μπει σε κίνδυνο η λειτουργιά του σταθμού αυτό θα έχει τραγικές συνέπειες στην παροχή και λειτουργία της τηλεθέρμανσης με τις εργατικές λαϊκές οικογένειες της Πτολεμαΐδας να απειλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της απολιγνιτοποίησης αλλά και της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης που έπαιξε στο τζόγο την υγεία των εργαζομένων και του λαού.

Το ΣΕΕΕΝ σε αυτές τις συνθήκες παλεύει και για:

-Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία.

-Επίταξη όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας,

-Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων.

Πτολεμαΐδα 19.11.2020

Ένα σχόλιο

  • βρε παιδιά δεν κάθεστε στο σπίτι να προσλάβουμε κανένα μετανάστη να δουλεύει και λίγο γιατί εσείς όλοι μέρα ….βαράτε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.