Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει το θέμα, στις 11/01/2021 θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο εκτέλεσης Α’ φάσης γεωρευνητικών εργασιών στο οδικό τμήμα “Ξινό Nερό – Αμμοχώρι (τμήμα 50.2)” του Κάθετου Άξονα 50 “Κοζάνη – Φλώρινα – Νίκη”. Η Εγνατία Οδός, προκήρυξε το σχετικό έργο, προϋπολογισμού 274.211,95 Ευρώ. Κύριος τόπος – τοποθεσία εκτέλεσης: Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Διάρκεια της σύμβασης: τέσσερις (4) μήνες

Να υπενθυμίσουμε ότι η εκπόνηση των υποστηρικτικών μελετών, του οδικού άξονα που διέρχεται από τις παρυφές του ορυχείου και καταλήγει στη διασταύρωση Αμμοχωρίου, μέρος των οποίων είχαν δημοπρατηθεί από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» είχαν παγώσει εξαιτίας της γνωμοδότησης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, του Υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος, στην οποία εν κατακλείδι, αναφέρονταν η απαίτηση απομάκρυνσης της χάραξης από την οριοθετημένη έκταση του ορυχείου Βεύης.

Η άρση του εν λόγω περιορισμού επετεύχθη, μετά από πολιτική παρέμβαση και την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, δίνοντας τη δυνατότητα διέλευσης του οδικού άξονα μέσα από το ορυχείο.

kozan.gr