Ένταση σημειώθηκε στη σημερινή (20/11) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γ. Τσιούμαρη και του μέλους της μείζονος αντιπολίτευσης Η. Κάτανα. Ο κ. Τσιούμαρης, αναφερόμενος σ’ ένα θέμα που ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, στην προηγούμενη συνεδρίαση της Ο.Ε. και το οποίο αφορούσε την έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την προμήθεια πέντε (5) μηχανημάτων θερμομέτρησης και απολύμανσης χεριών με ενσωματωμένο αισθητήρα, που ενεργοποιείται με την κίνηση των χεριών εξ αποστάσεως, για τις ανάγκες των κτηρίων αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, επιχείρησε  αιτιολογήσει το κόστος της εν λόγω δαπάνης, για την οποία τα μέλη της αντιπολίτευσης (Η. Κάτανας & Μ. Καρυπίδου) είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους, θεωρώντας υπερβολικό το κόστος, καθώς και λάθος την αρχική εισήγηση, σε σχέση με αυτά που εν τέλει  αφορά η συγκεκριμένη προμήθεια. Οι τόνοι της αντιπαράθεσης, σε κάποια στιγμή, ανέβηκαν αρκετά, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης, Γ. Τσιούμαρη, να λέει μεταξύ άλλων: “Κύριε Κάτανα αν θέλετε μπορούμε να το “αγριέψουμε”. Εγώ δεν λαΐκισα ποτέ στην ζωή μου. Δεν θα σας ακολουθήσω σε αυτό τον κατήφορο που πήρατε. Θέλετε να το πάμε έτσι, θα το πάμε. Στην ΕΠΤΑΚ τόσο καιρό, που ήσασταν μέλος του Δ.Σ., τόσες αναθέσεις και τιμολόγια και δεν σας είδα να αμφισβητείτε κάτι. Και κάτι τώρα, που θέλουμε να περάσουμε, κατεπείγον, βρίσκετε και λαϊκίζετε. Θα το συνεχίσω κύριε Κάτανα, δεν θα το αφήσω έτσι,εφόσον εσείς λαϊκίζετε για 110 ευρώ, εγώ θα το συνεχίσω”.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα αποφασίστηκε ο ορισμός ορκωτών λογιστών για τα πεπραγμένα της ΕΠΤΑΚ (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, Κοζάνη ΚΟΖΑΝΗΣ) την περίοδο 2015 -2019, καθώς όπως πληροφορούμαστε υπάρχει ένας αριθμός τιμολογίων, που συνολικά ανέρχεται στο ποσό των 300.000 που δεν έχουν αποπληρωθεί.

Ο κ. Τσιούμαρης, μεταξύ άλλων, ανέφερε, πως, πλέον, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, στο κτήριο της Π.Ε. Κοζάνης έχουν φτάσει τα 10.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα, με τη στιγμή της έντασης, που σας μεταφέρει το kozan.gr

Δείτε από την αρχή όλη τη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα