Ολυμπία Τελιγιορίδου: Οριστική κατάργηση των δύο διετών τμημάτων στην Καστοριά από την ΝΔ

26 Νοεμβρίου 2020
09:07

Ακόμη μια φορά η ΝΔ αποδεικνύει την καταστροφή που επιφύλαξε για την Καστοριά, για καθετί καλό που πήγε να γίνει σ’ αυτόν τον τόπο.
Η ΝΔ και η υπουργός παιδείας κα Κεραμέως καταργούν οριστικά τα δύο διετή τμήματα που θα γινόταν στην Καστοριά, παρόλο που κορόιδευαν μέχρι τώρα πως δεν πρόκειται για κατάργηση αλλά για αναστολή. Πορεύονται ψέμα με το ψέμα.
Στο σχέδιο νόμου που έθεσαν σε διαβούλευση με τίτλο “Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης και άλλες διατάξεις” καταργούν τα δύο διετή τμήματα που θα στεγάζονταν στο 1ο Γυμνάσιο στην Ομόνοια.
Η κατάργηση των διετών τμημάτων αφαιρεί την ευκαιρία που θα είχαν τα παιδιά από τα ΕΠΑΛ να σπουδάσουν δωρεάν υπό την εποπτεία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Τα διετή τμήματα είχαν διασφαλισμένους πόρους και προσωπικό και είχαν σχεδιαστεί στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων.
Στην Καστοριά θα λειτουργούσαν οι ειδικότητες «Βοηθός Λογιστή» και «Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής». Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα είχαν ανώτατο πτυχίο και εξασφαλισμένα επαγγελματικά δικαιώματα.
Η ΝΔ τα καταργεί γιατί το μόνο που τη νοιάζει είναι να οδηγήσει τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση αναγκάζοντας τις οικογένειες τους να πληρώνουν για να κερδίζουν οι εκλεκτοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε στην Καστοριά το Μουσικό Γυμνάσιο, το Ειδικό Γυμνάσιο, 5 Πανεπιστημιακά τμήματα, 2 διετή προγράμματα σπουδών και ένα πανεπιστημιακό Ινστιτούτο. Ήδη η ΝΔ κατήργησε το πανεπιστημιακό τμήμα “Φροντίδας και Αγωγής Προσχολικής Ηλικίας” και τα δύο διετή τμήματα.
Η ΝΔ στερεί από την Καστοριά τη δυνατότητα να έρθουν στην πόλη μας νέοι άνθρωποι από άλλες πόλεις για σπουδές. Στερεί από το Πανεπιστήμιό μας τη δυνατότητα για ανάπτυξη.
Νομίζει πως μπορεί να ξεγελάει τον κόσμο για πολύ ακόμη. Οι πολίτες όμως καταλαβαίνουν πλέον την υποκρισία και την παραπλάνηση από τη ΝΔ.
Η Καστοριά αξίζει κάτι καλύτερο από την καταστροφή που της επιφύλαξε η κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων.
Και θα αγωνιστεί γι’ αυτό.

Ολυμπία Τελιγιορίδου

Ένα σχόλιο

  • Αφού το ίδρυμα δεν αντιδρά σημαίνει ότι συμφωνεί με την απόφαση.
    Εσείς γιατί επιμένετε σε κάτι που δεν στηρίζει ο φορέας τον οποίο αφορά; Πότε θα αντιληφθείτε ότι οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων έχουν τη δυνατότητα να χειρίζονται τα θέματα κατά το δοκούν και μόνο όταν τις συμφέρει συμμερίζονται και υλοποιούν τις προτάσεις-αποφάσεις των πολιτικών;
    Θυμηθείτε δεκάδες περιπτώσεις, από παραβατικότητα που συντελείται στους Πανεπιστημιακούς χώρους μέχρι και τη στήριξη ή την αφαίμαξη τμημάτων τους.
    Άλλωστε οι άριστοι μερίμνησαν για τους αποφοίτους της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Μένει να δούμε πώς θα το υποδεχθούν οι διοικήσεις των Ιδρυμάτων.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.