Αιανή: Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Λίμνης Πολυφύτου δημιουργεί ο Δήμος Κοζάνης στην ιστορική του έδρα

27 Νοεμβρίου 2020
14:51

Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας η πρόταση του Δήμου Κοζάνης για δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Λίμνης Πολυφύτου στην Αιανή, ιστορική έδρα του Δήμου. Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 287.800 ευρώ και περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια Μουσειακού Εξοπλισμού.
Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός χώρου για την προβολή της βιοποικιλότητας, των ιχθυοπαραγωγικών διαδικασιών και των οικοτουριστικών δραστηριοτήτων στην τεχνητή Λίμνη Πολυφύτου, που αποτελεί μια περιοχή με ιδιαίτερα γεωγραφικά και φυσικά χαρακτηριστικά. Τα εν λόγω χαρακτηριστικά, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την προβολή της περιβαλλοντικής ταυτότητας της λίμνης και τον περαιτέρω εμπλουτισμό του τουριστικού της προϊόντος.
Στόχος είναι η δημιουργία ενός πόλου προσέλκυσης επισκεπτών που με σύγχρονο ψηφιακό, διαδραστικό, πολυμεσικό και ψυχαγωγικό τρόπο θα προσφέρει ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον στο ευρύ κοινό και συνεπώς θα συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

4 σχόλια

  • Μουσεία….!!
    Η περιοχή μας δεν έχει ανάγκη από μουσεία! Έχει ανάγκη από εργασία!
    Αντί να δοθούν τα λεφτά αυτά, από τους 3 Δήμους, σε κάτι που δεν θα παράγει ουσιαστικό έργο, όπως η δημιουργία 3 ακόμη Μουσείων, καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιηθούν σε κάτι που να βοηθήσει τον πρωτογενή – αγροτικό τομέα!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.