Συνέχεια, σε πιο ήπιους τόνους, ωστόσο με συνεχιζόμενα, νέα, υπονοούμενα, στην αντιπαράθεση που σημειώθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη και του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Η. Κάτανα, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δόθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής (1/12) συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, όταν ο τελευταίος ζήτησε από τον πρώτο να στοιχειοθετήσει όσα ανέφερε, καλώντας την νυν Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Γ. Γκατζαβέλη, σε κοινή συνέντευξη τύπου, παρουσία των οικονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, για να παρουσιασθούν όλα τα στοιχεία σε σχέση με τι παρέδωσε και τι παρέλαβε ο ίδιος, γιατί, όπως επισήμανε: “Δεν ειναι σωστό να στοχοποιούμαι και να αιωρούνται φήμες”. Επίσης ζήτησε να μάθει σε ποια μαγαζιά “πηγαίναν και δεν πλήρωναν”, σύμφωνα με τα λεγόμενα Κασαπίδη. Ο Περιφερειάρχης, λαμβάνοντας το λόγο επέμενε στα όσα είπε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Έχουν πάρει το δρόμο τους όλα κ. Κάτανα. Όλα στα φως. Έχουμε τιμολόγια που δεν έχουν πληρωθεί. Όλα θα παρουσιασθούν σε περιφερειακό συμβούλιο. Είναι άγνωστες λέξεις για τη συγκεκριμένη Περιφερειακή Αρχή οι λέξεις λάσπη κι αδικία. Λίγη υπομονή!”.

“Άλλο αυτό που είπατε, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ότι πηγαίναμε εμείς προσωπικά και τρώγαμε κι άλλο αυτό που λέτε τώρα ότι  υπάρχουν τιμολόγια απλήρωτα, λόγω εκκρεμοτήτων (π.χ. έλλειψη φορολογικής ενημερότητας)”, ανταπάντησε ο κ. Κάτανας, ενώ κι η Μ. Καρυπίδου (παράταξη Καρυπίδη) στο ίδιο μήκος κύματος, είπε: “Δεν ήταν τίμιο αυτό που έγινε. Όταν έχουμε κάτι καλό ειναι να βγάζουμε και στοιχεία. Στην προκειμένη περίπτωση πετάχτηκε αρκετή λάσπη. Επίσης ειναι βαριά κουβέντα αυτό που είπατε ότι τρώγατε και δεν πληρώνατε. Να ειπωθεί με στοιχεία που έτρωγε π.χ. η Καρυπίδου και δεν πλήρωνε”.

Ωστόσο, ο κ. Κασαπίδης, σηκώνοντας το “γάντι”, της απάντησε: “Δεν ξέρω αν ήσασταν κ. Καρυπίδου σε κάποια από τα γεύματα αυτά, τα τιμολόγια όμως δεν έχουν πληρωθεί”, ενώ ανταπαντώντας εκ νέου και στον Η. Κάτανα, που είπε να πάρουμε και τις οικονομικές υπηρεσίες να πάμε σε αυτές τις επιχειρήσεις εστίασης που υπάρχουν απλήρωτα τιμολόγια, ο Περιφερειάρχης είπε: “Να πάρουμε κι ένα νομικό κι ένα Eισαγγελέα. Μακριά από μένα τα περί λάσπης. Να παμε και με τον εισαγγελέα αν θέλετε”.

Ο κ. Κασαπίδης ανέφερε επίσης πως το αρχείο των νομικών υποθέσεων της περασμένης αυτοδιοικητικής περιόδου, ότι ενώ έχει ζητηθεί, δύο φορές, δεν έχει παραληφθεί. Δείτε το χαρακτηριστικό διάλογο που σας παρουσιάζει το kozan.gr