Δημοσίευμα της εφημερίδας “Μακεδονία” αναφέρει ότι πατέρας 15χρονου έφερε τα πάνω κάτω σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Η οικογένεια από την Κοζάνη δεν ενημέρωσε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ότι η μητέρα ήταν σε… καραντίνα!

15 Δεκεμβρίου 2020
14:03
Κανένα σχόλιο

 

Άνω κάτω έκανε δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης πατέρας 15χρονου από τη δυτική Μακεδονία, που έβριζε και απειλούσε γιατρούς και νοσηλευτές. Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και το δεύτερο στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ όπου και τελικά διακομίσθηκε το παιδί.

Όλα ξεκίνησαν στις 12 Δεκεμβρίου, όταν έγινε εισαγωγή του 15χρονου στην παιδιατρική κλινική του ΑΧΕΠΑ με καρδιολογικά προβλήματα. Γιατροί και νοσηλευτές λένε στο makthes.gr ότι «οι γονείς το συνόδευαν… χωρίς μάσκες και δεν είχαν ενημερώσει ότι η μητέρα πρόσφατα είχε διαγνωστεί με κορονοιό και ήταν σε καραντίνα»! Την αποκάλυψη έκανε το… παιδί, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Αμέσως έγιναν τεστ όπου διαπιστώθηκε ότι όλα τα μέλη της οικογένειας ήταν φορείς του ιού!

Ο 15χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς για παιδιά με Covid-19, δηλαδή στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, αφού πρώτα ο πατέρας εκνευρισμένος από τις παρατηρήσεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, ότι θα έπρεπε να είχε ενημερώσει για την κατάσταση και να μη θέτει σε κίνδυνο εργαζόμενους και ασθενείς, άρχισε να φωνάζει και να προσπαθεί να «βγει και από πάνω» όπως μας είπαν χαρακτηριστικά. Μόλις δε ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για τη διακομιδή του παιδιού στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ “έβριζε και απειλούσε θεούς και δαίμονες”. Σύμφωνα με πληροφορίες παρόμοιες εικόνες αντίδρασης και συμπεριφοράς κατέγραψαν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ καθώς και στο νοσοκομείο αναφοράς του ιού για παιδιά.

Νοσηλευτής του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας μας είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν εκτός από τις επιθέσεις της covid-19 «κι άλλες ακόμη πιο… απροσδόκητες την ώρα που πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας στην περίθαλψη και στη νοσηλεία». Τα συγκεκριμένα γεγονότα, γνωστοποιήθηκαν στους επικεφαλής των τμημάτων ζητώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα μέτρα ασφαλείας ώστε να μην υπάρξουν παρόμοια στο μέλλον.

Όπως μας είπε και ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκουν και τα δύο νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, “υπάρχουν νόμοι για την προστασία των εργαζομένων και θα κινηθούμε ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας δίνει υπεράνθρωπο αγώνα, εδώ και μήνες, και είναι ανεπίτρεπτο να μην αναγνωρίζεται, αλλά αντιθέτως να απαξιώνεται και oι εργαζόμενοι την ώρα του καθήκοντος να προπηλακίζονται με οποιονδήποτε τρόπο”. Οι δε υγειονομικές αρχές της βορείου Ελλάδος έχουν ενημερώσει σχετικά και τις δομές υγείας της Κοζάνης προκειμένου να ελεγχθούν εργαζόμενοι αλλά και όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Mελ. Καρ. – Πηγή https://www.makthes.gr/pateras-15chronoy-me-koronoio-efere-ta-pano-kato-se-nosokomeia-tis-thessalonikis-338269

 

Tι λέει ο πατέρας – Διαβάστε εδώ τη συνέχεια