Yπηρεσίες βραχείας φιλοξενίας αστέγων θα προσφέρει ο Δήμος Κοζάνης

30 Δεκεμβρίου 2020
14:55

Υπηρεσίες βραχείας φιλοξενίας αστέγων θα θέσει σε λειτουργία το επόμενο διάστημα ο Δήμος Κοζάνης, στο πλαίσιο των συνολικών δράσεων που αναπτύσσει για την υποστήριξη αστέγων δημοτών.

Οι υπηρεσίες αυτές θα στεγαστούν σε χώρους που ήδη διαθέτει και θα διαμορφώσει ανάλογα ο Δήμος Κοζάνης, σύμφωνα με το πρότυπο της εφαρμογής των κοινωνικών διαμερισμάτων υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων ή/και οικογενειών, που βιώνουν την απώλεια στέγης ή βρίσκονται σε επισφαλή θέση απώλειας στέγης. Στόχος η εξασφάλιση της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των φιλοξενούμενων και της ενίσχυσης της λειτουργικότητάς τους, με την παράλληλη αποφυγή της ιδρυματοποίησής τους.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα δοθεί σε λειτουργία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, η οποία σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων (καύσωνες, παγετώνες κ.α.) ή έκτακτων αναγκών, θα μπορεί να υποδέχεται ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασιών και απαραίτητων γευμάτων και ροφημάτων.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας  «O Δήμος Κοζάνης συνεχίζει να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, πλήρως ευαισθητοποιημένος απέναντι σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Σε αυτή την κατεύθυνση, δημιουργείται ο χώρος βραχείας φιλοξενίας αστέγων για την υποστήριξη των άστεγων συνδημοτών μας».

Παράλληλα, η πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομώ   θα περιλαμβάνει -πέραν της βραχείας φιλοξενίας αστέγων- τη δημιουργία  Τράπεζας Αγάπης και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, καθώς  και την ενίσχυση της  Τράπεζας Τροφίμων με προϊόντα.

Να σημειωθεί, ότι η εν λόγω πρωτοβουλία θα γίνει πράξη με την οικονομική ενίσχυση με τη μορφή δωρεάς, από την εταιρία παραγωγής και εκμετάλλευσης ενέργειας Protovoras Energy.

8 σχόλια

  • Υπάρχουν υποδομές υγιεινής; υπάρχουν χωριστά μπάνια, τουαλέτες για άνδρες κ χωριστά για γυναίκες ; Δωστε του ξενώνα τιμής ένεκεν ένα όνομα της φιλάνθρωπης οικογένειας Γκελιου χάριν της οποίας το κτίριο υφίσταται.

  • Σωστό είναι το βραχεία σαν όρος για ξενώνες γιατί η φιλοσοφία είναι να μην γίνεται ο άλλος κτητικός και δεν κάνει προσπάθεια να βελτιώσει την καθημερινότητα του αλλα απαιτει τα πάντα από το κράτος.

  • Δήμε Κοζάνης δείξε επίσης το κοινωνικό σου πρόσωπο συμπεριλαμβάνοντας και τις μονογονεϊκες οικογένειας στις εκπτώσεις δευακ, δημοτικών τελών κλπ. όχι μόνο οι ίδιες κατηγορίες να επωφελούνται πάντα.επισης δείξε το κοινωνικό σου πρόσωπο προσλαμβανοντας προσωπικό για τη δομή που δημιουργείς εκτός κι αν όπως γίνεται συνήθως στην τοπική αυτοδιοίκηση σκοπεύεις να τη στελεχώσεις άτυπα με προσωπικό από άλλες δομές και υπηρεσίες.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.