kozan.gr: Αυτά είναι τα αιτήματα, που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, στην τελευταία του συνεδρίαση, σε ό,τι αφορά τα ειδικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών (συμπεριλαμβανομένου των αγροτών), των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων

30 Δεκεμβρίου 2020
20:00

Αυτά είναι τα αιτήματα, που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, στην τελευταία του συνεδρίαση, σε ό,τι αφορά τα ειδικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών (συμπεριλαμβανομένου των αγροτών), των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων:

 Ζητούμε την επέκταση των υφιστάμενων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ ώστε να περιληφθούν περισσότεροι δικαιούχοι. Στο πλαίσιο αυτό η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα πρέπει να καλύπτει μεγαλύτερο εύρος επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, και να αυξηθεί το ύψος επιχορήγησης από 800 € σε 2.000 € βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

 Ζητούμε την αναστολή και παράταση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία για όσο διάστημα η Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται και θα βρίσκεται υπό καθεστώς περιστολής των οικονομικών δραστηριοτήτων, καθώς και την επιστροφή ύψους έως 75% του τζίρου που χάθηκε αναλογικά, κατά το διάστημα που οι επιχειρήσεις βρισκόταν σε αναστολή, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019.

 Ζητούμε τη διεύρυνση του κύκλου των δικαιούχων της επιστρεπτέας προκαταβολής του 5ου κύκλου και την άμεση ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “myBusinessSupport” της ΑΑΔΕ.

 Ζητούμε παράταση των μέτρων αναστολής πληρωμών αξιογράφων (επιταγών, συναλλαγματικών, γραμματίων σε διαταγή) τα οποία λήγουν έως 31 Δεκεμβρίου 2020, έτσι ώστε να περιλάβει και το διάστημα του 2021.

 Ζητούμε την παροχή κεφαλαίου κίνησης με επιδότηση επιτοκίου έως 5 έτη για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, μέσω της σχετική δράσης του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, ύψους 5.000 € έως 50.000 €, ώστε να εξασφαλιστεί η ρευστότητά τους, καθώς και παροχή εγγύησης του συνολικού ύψους των δανείων αυτών.

 Ζητούμε την διεύρυνση του προγράμματος επιδότησης και των υφιστάμενων εργαζομένων με κάλυψη μέρους του μισθολογικού κόστους από όσες επιχειρήσεις επλήγησαν από την πανδημία, για όσο διάστημα η Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται και θα βρίσκεται υπό καθεστώς περιστολής των οικονομικών δραστηριοτήτων.

 Ζητούμε η υποχρεωτική μείωση ενοικίου να ανέλθει σε ποσοστό 80% για όσο διάστημα η Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται και θα βρίσκεται υπό καθεστώς περιστολής των οικονομικών δραστηριοτήτων. Η μείωση αυτή να περιλαμβάνει και τα δημοτικά ακίνητα.

 Ζητούμε την απαλλαγή από τέλη κυκλοφορίας όλων των επαγγελματικών οχημάτων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία για τους μήνες που η Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται και θα βρίσκεται υπό καθεστώς περιστολής των οικονομικών
δραστηριοτήτων.

 Ζητούμε την εισαγωγή νέας ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε έως 120 δόσεις, η οποία θα καλύπτει όλη τη διάρκεια κατά την οποία η Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται και θα βρίσκεται υπό καθεστώς περιστολής των οικονομικών δραστηριοτήτων.

 Ζητούμε την απαλλαγή όσων επιχειρήσεων βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας από το Μάρτιο του 2020 από την καταβολή δημοτικών τελών καθώς και από το τέλος ΕΡΤ για το ίδιο διάστημα που η Π.Ε. Κοζάνης βρίσκεται και θα βρίσκεται υπό
καθεστώς περιστολής των οικονομικών δραστηριοτήτων.

 Ζητούμε την ενίσχυση με τη μορφή αποζημίωσης ειδικού σκοπού, όλων των επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του πολιτισμού, του τουρισμού και της εστίασης, και αναμένεται να πληγούν για δεύτερη συνεχή χρονιά από τη ματαίωση της Κοζανίτικης Αποκριάς του 2021.

 Ζητούμε την λήψη μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας των υπαλλήλων στο σύνολο των δημοτικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων της Π.Ε. Κοζάνης, με τρόπο ώστε συνάδει με τη φύση των καθηκόντων τους.

16 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.