Στην Κοζάνη του αυστηρού lockdown. Ανοίγουν αύριο τα σχολεία… τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.. ( αν θέλετε γελάστε, δεν πειράζει.. ενδείκνυτα )
«Αντωνάκη, μην κάθεσαι με την πόρτα ανοιχτή παιδί μου θα κρυώσεις και θα τρέχουμε μετά… Θα χάσεις τόσα μαθήματα και πως θα τα αναπληρώσεις … »
«Πρόσεχε βρε Μανώλη μου. Κάθεσαι και διαβάζεις με ανοιχτά τα παράθυρα και θα γριπωθείς. Κάνει ρεύμα. Δεν βλέπεις ότι έχει κρύο έξω;»
«Καλά δεν έχουν βάλει πετρέλαιο στο σχολείο; Θα κρυώσετε. Έχει υγρασία έξω. Πρέπει να έχετε ζέστη αυτές τις μέρες. Πνευμονία θα πάθετε.»
…Φράσεις που δεν θα ξαναπεί η μάνα που ζει στην Κοζάνη με αυστηρό lockdown και που αύριο θα αναγκαστεί να στείλει τα παιδιά της στο σχολείο… Με τις οδηγίες των ειδικών να αναφέρουν ότι τα παιδιά θα πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένα ώστε να αντέχουν να κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα και με θερμοκρασίες που αυτή την εβδομάδα θα κυμαίνονται από -5 έως 12ο C…..
Κι όλα αυτά γιατί απ’ ότι υποψιάζομαι υπάρχουν κάποιοι που ούτε καν ξέρουν που βρίσκεται η Κοζάνη και γενικότερα η Δυτική Μακεδονία, ούτε καν θυμούνται ότι μας έχουν βάλει σε σκληρό lockdown από τον Οκτώβρη, ούτε καν θυμούνται ότι τα εμπορικά είναι κλειστά και υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν πια κανένα εισόδημα και φυσικά ούτε καν θυμούνται ότι έκλεισαν τα σχολεία για να μην συνωστίζονται οι γονείς ..
Και επίσης υποψιάζομαι ότι υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που ζουν στην Κοζάνη και γενικότερα στη Δυτική Μακεδονία και παρόλο που θα μπορούσαν και θα έπρεπε, λόγω θέσης, δεν έχουν καν σκεφτεί ότι θα έπρεπε να ενημερώσουν εκείνους τους άλλους…. για το που βρίσκεται η Κοζάνη και γενικότερα η Δυτική Μακεδονία, για τις θερμοκρασίες που επικρατούν εδώ, για το ότι μας έχουν ξεχάσει σε σκληρό lockdown από τον Οκτώβρη, για το ότι τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν κλειστά και οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να ζήσουν και γενικότερα για την κατάσταση της περιοχής που εκείνοι διοικούν και αργοπεθαίνει…
Πάντως αν δεν θυμούνται από μόνοι τους, καλό είναι να τους ενημερώσει κανείς παρατρεχάμενος πως γι’ αυτό τους εξέλεξαν οι πολίτες, για να υπερασπίζονται την περιοχή… Έτσι προς υπενθύμιση βρε αδερφέ…