Η Τούλα Χαριτίδου, από την Πτολεμαΐδα, ζωγραφίζει τη Γυναίκα στην καραντίνα – Η καραντίνα , ο εγκλεισμός και η μοναξιά πηγές δημιουργίας και αντοχής!

11 Ιανουαρίου 2021
11:48
Κανένα σχόλιο

Όλα όσα βιώσαμε μέσα στο 2020 και κυρίως η περίοδος της καραντίνας και του εγκλεισμού επηρέασαν την ψυχολογία μας αλλά ταυτόχρονα αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για δημιουργία.

Η Τέχνη αποτελεί έναν ξεχωριστό τρόπο έκφρασης και δίνει την ευκαιρία όχι μόνο στον δημιουργό αλλά και στον θεατή να μυηθεί σε μία άλλη κατάσταση.

Η γνωστή ζωγράφος Τούλα Χαριτίδου,  το γένος Τσακιρίδη, από την Πτολεμαΐδα αποτύπωσε στα έργα της την γυναίκα μέσα στην καραντίνα, σε δημιουργίες ιδιαίτερες, εστιάζοντας στον τρόπο που η ίδια αντιλήφθηκε αυτήν την κατάσταση.

Η γυναίκα σαν σύμβολο δημιουργίας και ζωής αποτελεί το αγαπημένο θέμα της κ. Χαριτίδου. Μαθητευόμενη  στο Εργαστήρι του Θεόδωρου Ζυρπιάδη από το 1999 έως το 2002, η Τούλα Χαριτίδου διατηρούσε εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά μέχρι το 2017, έχει πραγματοποιήσει από το 2003 οκτώ ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Πηγή togethermag.gr

 

 

“Τα συναισθήματα ανεβοκατεβαίνουν στην καραντίνα και επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων μας”, δηλώνει η ζωγράφος Τούλα Χαριτίδου. ‘Στην τέχνη που είχα εγώ καταφύγιο, γιατί ανήκω και σε ομάδα υψηλού κινδύνου θα βρει κανείς το Πάσχα μου, την Άνοιξη, τα Χριστούγεννα, την ανάγκη μου να προστατεύσω δικούς μου ανθρώπους, την λύπη μου για δικούς μου ανθρώπους που νοσηλευόταν, την λαχτάρα μου να δω τα εγγόνια μου που μου λείπουν…”.

Αυτό το Πάσχα επέλεξα να μην ζωγραφίσω τα αυγά αλλά να γράψω πάνω τους τα ονόματα των ανθρώπων που υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήμασταν μαζί. Τούλα Χαριτίδου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.