Μητσοτάκης: “Ανοίγουμε το λιανεμπόριο τη Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα, εκτός από κόκκινες περιοχές που θα λειτουργήσουν με κλείσιμο click away”

15 Ιανουαρίου 2021
17:51

Στην τριτολογία του κατά την ενημέρωση της Βουλής για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα.

«Θα ανοίξουμε το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα εκτός από κόκκινες περιοχές που θα λειτουργήσουν με κλείσιμο click away. Καμία επιστρεπτέα προκαταβολή δεν υποκαθιστά το τζίρο των καταστημάτων. Το λιανεμπόριο είναι απαραίτητο να λειτουργήσει αλλά με κανόνες θα τους ανακοινώσει ο Ν. Χαρδαλιάς σε λίγο, ώστε να περιορίσουμε στο βαθμό του εφικτού -κανείς δεν μπορεί να δώσει καμία εγγύηση – μια άνοδο των κρουσμάτων» είπε μεταξύ άλλων. Επεσήμανε πως η απόφαση ελήφθη από τους ειδικούς και απηύθυνε έκκληση για επιπλέον στήριξη ώστε να αποδώσει το άνοιγμα και να λειτουργήσει το λιανεμπόριο με κανόνες.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στην πρωτοβάθμια φροντίδα, είπε πως η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ έθεσε ένα θέμα που απασχολεί και τον ίδιο.

Η αλήθεια είναι ότι όταν κάναμε τη διάγνωση του τι δεν πήγε καλά στη Μακεδονία, διαπιστώσαμε ότι πολλοί ασθενείς εκτός αστικών κέντρων έφθαναν στα νοσοκομεία όταν ήταν ήδη αργά, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο σημείο αυτό επεσήμανε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Απαντώντας παράλληλα στον κ. Τσίπρα ανέφερε ότι η διασωλήνωση δεν βοηθάει πάντα και ότι καλούνται οι γιατροί να αποφασίσουν αν μπορεί πραγματικά να προσφέρει.

Απάντησε επίσης στην κ. Γεννηματά ότι 3 δισεκατομμύρια έχουν προβλεφθεί για την Υγεία στην πρόταση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ανέλυσε τους επιμέρους τομείς που θα καλύψουν.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/mitsotakis-anoigoyme-lianemporio-ti-deytera-se-oli-tin-ellada

16 σχόλια

  • Για πόσο θα ανοίξουν με click away ;; Κανα διβδομαδο ; Και μετά θα αυξηθούν τα κρούσματα ; Παλιό το σενάριο . Κάτι άλλο τώρα γιατί αρχίσαμε να το βαριόμαστε ;;;

  • ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Ο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,Η ΤΡΙΕΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ Η ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΘΑ ΩΧΡΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ,ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ,ΔΩΣΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ.

  • Μητσοτάκη έβγαλες ποτέ στη ζωή σου 500 ευρώ για να δεις πως είναι; Πήγαινε πρώτα να δουλέψεις για 300 το μήνα ,κι ύστερα έλα να βάλεις 500 με απειλές και εκφοβισμό ,γιατί απλά είσαι ανίκανος και έχασες τον έλεγχο!

      • ποιος θα ξαναβγει ρε ασχετε; η αυτοδυναμια απο τωρα και στο εξης θα ειναι απιαστο ονειρο ,μονο συγκυβερνηση με συριζα και κιναλ μαζι μπορει να υπαρξει με εντολες των γερμανων και πρωθυπουργο τριτο προσωπο,η μονη ρεαλιστικη επιλογη! “συγχαρητηρια”στη νδ που με την αθλια αντιμετωπιση του κορονοιου καταφερε να εξαφανισει τη διαφορα 20 ποσοστιαιων μοναδων …

        • Μην με ξυπνάτε αφήστε με να ζήσω το όνειρο μου. Ταν γίνουν εκλογές θα έχετε μόνοψηφιο ποσοστό. Ο κόσμος σας κατάλαβε και ευτυχώς νωρις

          • δεξιος ειμαι πανεξυπνε,μονο που προλαβα να ζησω την τριετια του πατερα του ,ο οποιος θα ειχε παθει εγκεφαλικο με τα κατορθωματα του ανικανου γιου του!

          • το συντηρητικο κομμα που πρεσβευει πατριδα θρησκεια οικογενεια που εσυ δεν ξερεις τι σημαινουν ,ειναι σαν αυτους τωρα; λοατκι και αθεους με πολιτικο ορκο ;τι αλλο θα μαζεψει ο αγκαλιτσας για να παρει ψηφαλακια; τα κοκκαλα του καραμανλη (που επισης δεν ξερεις), τριζουν!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.