Σ. Κοκκινίδης: Aποχωρήσαμε από την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ενέργειας του Δήμου Εορδαίας – Προτείνουμε για τη θέση του Προέδρου τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτική Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη

17 Ιανουαρίου 2021
12:08

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου, η πρώτη συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Ενέργειας του Δήμου Εορδαίας, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η παράταξή μας ξεκινώντας την πορεία της στο Δημοτικό Συμβούλιο, δήλωσε το παρόν και τα μέλη διαθέσιμα να συνδράμουν με κάθε τρόπο σε κάθε σχεδιασμό που θα γινόταν για την αντιμετώπιση της κρίσης που περνάει η περιοχή μας από το δημοτικό συμβούλιο, γεγονός με το οποίο είχαν όλες οι παρατάξεις συμφωνήσει.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας με θέμα «Το μέλλον της Ενέργειας στην Δυτική Μακεδονία» (14 Δεκεμβρίου 2019) ο Δήμαρχος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, κάλεσε την Επιτροπή Ενέργειας να σταθμίσει όσα ακούστηκαν και να διαμορφωθεί η θέση της Εορδαίας.

Στις 5 Φεβρουαρίου 2020 με την απόφαση 15/2020 το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας εξουσιοδότησε «τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης και λοιπών παρατάξεων κ Αθηνά Τερζοπούλου , Ευστάθιο Κοκκινίδη, Αντωνία Χόλμπα και Ιωάννα Ανδρονικίδου για μια σειρά επαφών στην Αθήνα με όλα τα πολιτικά κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου η επιτροπή ενέργειας υπήρχε μάλλον από τον Δεκέμβρη του 2019 και μάλιστα παρακολουθούσε την ημερίδα (εκτός αν αναφέρεται σε κάποια άλλη Επιτροπή Ενέργειας ο Δήμαρχος της οποίας την ύπαρξη δεν γνωρίζουμε). Παράλληλα, ύστερα από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα περίμενε κανείς να δρομολογηθεί το πλάνο των συναντήσεων των επικεφαλής των παρατάξεων ώστε να ξεκινήσουν τις επαφές τους.

Αντ’αυτού, λάβαμε μια -ανεπίσημη- πρόσκληση να πάρουμε μέρος στην Επιτροπή αυτή η οποία είχε ήδη συγκροτηθεί και μάλιστα είχε και Πρόεδρο.

Παραβρεθήκαμε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση θέλοντας να δείξουμε καλή διάθεση, ωστόσο, η θέση μας είναι συγκεκριμένη.

Η ύπαρξη της Επιτροπής Ενέργειας είναι επιβεβλημένη και μάλιστα η συγκρότησή της έχει ήδη καθυστερήσει.

Η συγκρότησή της πρέπει να γίνει με καθ’όλα νόμιμο τρόπο και τα μέλη που την απαρτίζουν πρέπει να γνωρίζουν σε βάθος τα θέματα της ενέργειας, της οικονομίας και γενικώς της απολιγνιτοποίησης.

Τα πολιτικά πρόσωπα αγωνίζονται από τις θέσεις τους στο Δημοτικό Σμβούλιο από το οποίο θα περνάνε οι αποφάσεις της Επιτροπής ως εκ τούτου πιστεύουμε πως τα μέλη της θα ήταν καλύτερο να είναι αμιγώς επιστήμονες.

Ο Πρόεδρος χρειάζεται να είναι επιστημονικά καταρτισμένος και με πολυεπίπεδες γνώσεις και κυρίως να έχει ειδικό βάρος ως άτομο και προσωπικότητα έξω από τα όρια της περιοχής ώστε να μπορέσει να επικοινωνήσει τα θέματα που θα προκύψουν. Για τον λόγο αυτόν προτείνουμε για την θέση του Προέδρου τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτική Μακεδονίας Θεόδωρο Θεοδουλίδη.

Δεδομένου πως οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν πληρούνται, η αποχώρηση της παράταξής μας ήταν μονόδρομος.

Η περιοχή μας βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της. Η Επιτροπή Ενέργειας θα προτείνει και οι πολίτες μέσα από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους θα αποφασίσουν για το μέλλον της. Μας αξίζουν τα καλύτερα και ήρθε η ώρα να τα διεκδικήσουμε.

17 σχόλια

  • παρών, -ούσα, -όν: 1. αυτός που παρευρίσκεται (κάπου), που υπάρχει: ενώ ήταν ~ όταν φώναξα το όνομά του. εκείνος δεν απάντησε || ο απουσιολόγος είπε πως όλοι οι μαθητές ήταν παρόντες ΑΝΤ. απών φρ. (α) πανταχού παρών (ως ιδιότητα) αυτός που βρίσκεται παντού: «ο Θεός είναι ~» (β) διά τού παρόντος (ενν. εγγράφου) λόγω τής ισχύος ή με την επίδειξη (εγγράφου) (γ) τού παρόντος / τής παρούσης τής στιγμής αυτής, για τώρα (συνήθ. σε αρνητ. προτ. για τη χρονική αναβολή πράξης): ο καταλογισμός ευθυνών δεν είναι ~. προέχουν άλλα (δ) επί τού παρόντος / προς το παρόν για την ώρα, μέχρι τώρα: αυτά – μόλις έχουμε κάτι νεότερο, θα σας ειδοποιήσουμε (ε) εξαιρούνται οι παρόντες για την ευγενική εξαίρεση παρευρισκομένου ή συνομιλητή από το σύνολο προς το οποίο απευθύνουμε μια κατηγορία (το οποίο σχολιάζουμε αρνητικά και στο οποίο ο ίδιος εντάσσεται) (στ) δίνω το «παρών» παρευρίσκομαι κάπου, συμμετέχω: όλες οι οργανώσεις των αποδήμων έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο 2. ως απάντηση σε κλήση: ο δάσκαλος φώναξε το όνομά του και αυτός απάντησε «παρών> 3. αυτός που υπάρχει, υφίσταται αυτή τη στιγμή, ο τωρινός: η παρούσα κυβέρνηση ι κατάσταση ΣΥΝ. σημερινός 4. παρόν (το) βλ.λ. (ετυμ. αρχ. μτχ. ενεστ. τού ρ. πάρειμι «είμαι παρών» (κατά λέξη «βρίσκομαι παραπλεύρως, στέκομαι δίπλα») < παρ(α)- + ειμί. Βλ. κ. ών. Ορισμένες φρ. αποτελούν μεταφρ. δάνεια, λ.χ. διά του παρόντος (< γαλλ. par le present), <δεv είναι τού παρόντος / τής παρούσης (< γαλλ. ce n’ est pas du present / de l’heure presente), πανταχού παρών (< μτγν. λατ. omnipresens) κ.ά.].

    παρόν (το): το τμήμα τού χρόνου κατά το οποίο υπάρχουμε, ομιλούμε ή ενεργούμε, κατ’ αντιδιαστολή προς το παρελθόν και το μέλλον ΣΥΝ. τώρα· ΦΡ. (α) προς το παρόν για την ώρα: ~ δεν υπάρχουν νεότερες εξελίξεις ΣΥΝ. προσωρινά (β) επί τού παρόντος σε ό,τι αφορά στον χρόνο που διανύουμε: ~ <δεν έχω να προσθέσω τίποτα (γ) τoυ παρόντος που αφορά στο παρόν, σε αυτή τη στιγμή: αυτό το θέμα δεν είναι ~· θα το συζητήσουμε μιαν άλλη στιγμή. ΣΧΟΛΙΟ λ. παρελθόν. [ΕΤΥΜ. Ουσιαστικοπ. ουδ. τής αρχ. μτχ. παρών (βλ.λ.). Μεταφρ. δάνεια αποτελούν οι φρ. τού παρόντος (< γαλλ. de present), προς το παρόν (< γαλλ. pour le present), επί τού παρόντος (< γαλλ. quant a present)].

  • Το έχετε τερματίσει…
    Δλδ ο Πρύτανης, που σύμφωνα με τη σκέψη σας μάλλον έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο, θα μπορέσει να ασχοληθεί και με τις υποθέσεις του χωριού μας.

    Μάλιστα…

    • Όχι απλά ο Πρύτανης είναι φιλικά προσκείμενος σε αυτούς .. ειδικός πάντως σίγουρα δεν είναι σε θέματα ανανεώσιμων και μη πηγών ενέργειας.. έχει το Πανεπιστήμιο ειδικούς πάνω σε αυτά . Έχουν μεταπτυχιακό πάνω σε αυτά το Πανεπιστήμιο. Άντε με τον κάθε τυχαίο αυτοδιοίκητικο που απλά ακολουθεί τις φιλικές συμβουλές του κόμματος ..

      • Ξυπνήστε κυρία μου θέλετε το πανεπιστήμιο να διαθέσει το δυναμικό του για να συμβουλεύει το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας πως να λύσει να λύσει τα προβλήματα του.

        Επίσης να σας ενημερώσω ότι η ακαδημαϊκή ιδιότητα δεν είναι πανάκεια. Τίτλους είχαν και όσοι μας έφεραν σε αυτό το σημείο.

        Για το κόμμα, μάλλον ξέρετε καλύτερα από αυτά…

  • Έλα ρε συ που δεν θέλετε τον Καραβασιλης για Πρόεδρο. Γιατί ρε παιδιά; Έναν τόσο πετυχημένο συνδικαλιστή. Έχει στο βιογραφικό του μια μεγάλη επιτυχία. Πως συμμετείχε στην διάλυση της ΔΕΗ. Μεγάλη επιτυχία. Αφήστε τον να διαλύσει τα πάντα.

  • Ο Πρύτανης δεν έχει καμμία σχέση με την απολιγνιτοποίηση, ούτε ως ερευνητικό αντικείμενο ούτε είχε ποτέ καμμία ενασχόληση με τις ανησυχίες τις περιοχές πριν αναλάβει. Η πρόταση βασίζεται μόνο σε κομματικά κριτήρια. Να χουμε να λέμε.

  • Κρίμα Κύριε Κοκκινίδη ,ακόμα και σε αυτό το κρίσιμο θέμα για την περιοχή μας βάλατε το κόμμα πάνω από όλα Κρίμα και πάλι Κρίμα , νομίζω ότι το επίπεδο σας που είναι πραγματικά πολύ υψηλό έχασε μετά από αυτή την κίνηση σας ….

  • Σας παρακαλώ!
    Ο κ.Καραβασιλης αφού έκανε διατριβη τόσα χρόνια στη ΔΕΗ αφού είναι τόσο μα τόσο ειδήμων στο θέμα της Απολιγνιτοποιησης αφού τον πέταξαν μια ωραία πρωία από τα συνδικάτα αφού κανένας δεν γνώριζε το όνομα του αφού τέλος ο δήμαρχος τον έκανε αρχηγό…που ίσως να φάει και την θέση του αφού δεν είναι αρεστός στη Ν.Δ αφού τα πρόβατα όλοι εμείς συμφωνούμε είμαστε άξιοι της μοίρας μας και ο κ.Καραβασιλης τρίβει τα χέρια του.Συγχαρητηρια κ.Τερζοπουλου αλλά η αντιπολίτευση πρέπει να μιλάει συνέχεια όχι να χαϊδεύει εσείς εθελοτυφλειται.Κυριε Καραβασίλη έχω την εντύπωση πως όλους τους κατευθύνεται όλους τους μαγεύεται και όλοι κοιμούνται!
    Σ αυτό σας δίνω συγχαρητήρια ξέρετε καλά το παιχνίδι σας άλλωστε έρχονται και εκλογές .

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.