Φοιτητές Τμημάτων Κοζάνης: Πολύμορφες δράσεις φοιτητών των Τμημάτων του Πανεπιστημίου στην Κοζάνη για το άνοιγμα των σχολών τους και το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

21 Ιανουαρίου 2021
17:15

Σε πολύμορφες δράσεις προχώρησαν σήμερα φοιτητές των Τμημάτων του Πανεπιστημίου στην πόλη της Κοζάνης. Οι φοιτητές άνοιξαν τις αίθουσες των Τμημάτων τους στέλνοντας έτσι το δικό τους μήνυμα. Ακόμη τοποθέτησαν πανό σε διάφορα σημεία της πόλης ώστε κανένας φοιτητής να μην μείνει ανενημέρωτος.

Οι φοιτητές απαιτούν να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές τους που εδώ και ένα χρόνο σχεδόν παραμένουν κλειστές. Ένας χρόνος γεμάτος με τεράστιες δυσκολίες και αβεβαιότητα στα σπίτια όλων, αφού πολλοί γονείς απολύθηκαν, άλλοι μπήκαν σε αναστολή, ενώ όλοι οι φοιτητές αγωνιούν για την υγεία και το μέλλον τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνουν! Αυτή, λοιπόν, τη περίοδο, με τις σχολές κλειστές και τους φοιτητές κλεισμένους στα σπίτια τους, βρίσκει η κυβέρνηση την ευκαιρία να περάσει το νέο της αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα με τις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Τις αλλαγές αυτές τις προωθούν πίσω από την πλάτη των φοιτητών, ακριβώς γιατί είναι ενάντια στις σπουδές τους.

  • Βάζουν όριο σπουδών, ν+1/2ν, απειλώντας με διαγραφές χιλιάδες φοιτητές ενώ οι σπουδές μας με δική τους ευθύνη καθυστερούν.

  • Προχωρούν σε αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο με σκοπό να πετάξουν εκτός σχολών χιλιάδες μαθητές ώστε να τους ωθήσουν στην ιδιωτική εκπαίδευση.
  • Εξασφαλίζουν πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια!!! Γι’ αυτό, παράλληλα με τον τρόπο εισαγωγής, προχωρούν και στην αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων, με σκοπό, μέσα από την διαβάθμιση των τίτλων σπουδών όλων μας, τα δικαιώματα να συμπιέζονται προς τα κάτω.

Οι φοιτητές απαιτούνε να γυρίσουν πίσω στα έδρανα των αμφιθεάτρων και τα εργαστήριά τους. Ζητάνε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για αυτό. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν Τμήματα που στις αίθουσές τους δεν έχουν καν παράθυρα για φυσικό αερισμό. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, που λέει ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τα Πανεπιστήμια, δίνει 30 εκ. ευρώ για αστυνομικές δυνάμεις σε κλειστές σχολές.

Για αυτό το λόγο οι φοιτητές διεκδικούν:

  • Όχι στο νομοσχέδιο Κεραμέως! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση!

  • Να πάψει κάθε συζήτηση για νέα μέτρα καταστολής, πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, face control και πειθαρχικά μέτρα.

  • Όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών. Όχι στην περαιτέρω αναγνώριση των τίτλων ιδιωτικών κολλεγίων.

  • Να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια το εαρινό εξάμηνο, με όλα τα απαραίτητα προστασίας της δημόσιας υγείας.

2 σχόλια

  • Μάλιστα , τέσσερα άτομα σε μια μικρή αίθουσα. Ας υποθέσουμε ότι στο μάθημα είναι μόνο είκοσι φοιτητές ( ιδιαίτερο δηλαδή για επίπεδο Πανεπιστημίου) πόσες ώρες χρειάζονται με απολυμανσεις κτλ για να γίνει ένα τρίωρο μάθημα ;;
    Αν γίνεται , τότε να γίνει … Αν έχουμε κρούσματα τότε ποιος θα πάρει την ευθύνη ;

  • Συμφωνώ μόνο με το άνοιγμα των σχολών σταδιακά, γιατί πρέπει επιτέλους να γίνονται τα μαθήματα και τα εργαστήρια όπως πρέπει. Αρκετά έμειναν εκτός οι φοιτητές. Εξάλλου ποτέ δεν γέμιζαν τα αμφιθέατρα ούτε οι αίθουσες. Ας το ρυθμίσουν και αυτό!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.