kozan.gr: Έφυγε από την ζωή ο εκπ/κός κι ιερέας της Ελληνικής Κοινότητας Μπλουμφοντέιν στη Ν. Αφρική, π. Γεώργιος Τσιφτσής, από την Καρυδίτσα Κοζάνης

22 Ιανουαρίου 2021
13:48

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozan.gr, έφυγε από την ζωή ο εκπ/κός κι ιερέας της Ελληνικής Κοινότητας Μπλουμφοντέιν, στη Ν. Αφρική, π. Γεώργιος Τσιφτσής, από την Καρυδίτσα Κοζάνης.  Ένας άνθρωπος με σημαντικό έργο στην ελληνική κοινότητα του Μπλουμφοντέιν. Συγκινητικά είναι και τα μηνύματα ανθρώπων που τον γνώρισαν, όπως το ακόλουθο: “Σήμερα έφυγε για το αγύριστο ταξίδι ένας σπάνιος άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Ο δάσκαλος και μετέπειτα ιερέας στην κοινότητα του Μπλουμφοντέιν. Όλοι τον έβλεπαν με την πιο μεγάλη εκτίμηση κι όπου μπορούσε να βοηθήσει. Πάντα με την καρδιά του δίχως αντάλλαγμα. Αυτός ήταν ο Γιώργος Τσιφτσής που για 10 χρόνια έδινε τον ζήλο του στους μαθητές φυτεύοντας τον πατριωτισμό και την αγάπη για την πατρίδα στα Ελληνόπουλα του εξωτερικού της δεύτερης και τρίτης γενιάς. Κι όταν συγχωρέθηκε ο ιερέας Μανώλης όλοι με μια βουλή τον ώθησαν να πάρει και το αξίωμα του ιερέα. Ετσι και τώρα τον εκφωνίζαμε Πάτερ αν και εγώ πάντα δάσκαλο τον φώναζα. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τα τρεξίματα για να με βοηθήσει στην έκδοση της ποιητικής συλλογής μου κι η γυναίκα του να περνά στον υπολογιστή τα ποιήματά μου. Ενα αγαπημένο ζευγάρι και τώρα η καρδιά μου πηγαίνει στην Βαρβάρα και στον χαμό του αγαπημένη της συζύγου. Εύχομαι Βαρβάρα μου καλή δύναμη και σίγουρα ο δάσκαλος θα διδάσκει στην παράδεισο μικρούς αγγέλους Αιωνία η μνήμη του και δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ”. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

13 σχόλια

  • Παλιέ μου συμμαθητή και φίλε π.Γεώργιε καλό Παράδεισο.
    Θα είσαι πάντα στις καρδιές μας και θα σε θυμόμαστε και θα σε μνημονεύουμε με περισσή αγάπη και εκτίμηση.
    (Η γενιά μας του 1965, 2ο Λύκειο Κοζάνης, απόφοιτοι του 1983)
    Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

  • Αγαπημένε μας φίλε δάσκαλε Γιώργο καλό παράδεισο…
    Ακόμα δεν το πιστεύουμε εμείς τα παιδιά σου στο χωριό σου…
    Το μόνο που θυμάμαι είναι η όμορφες στιγμές που περνούσαμε στον σύλλογο και όχι μόνο…
    Μαχαίρι στην καρδιά ο χαμός σου..
    Καλό παράδεισο και καλή δύναμη στην αξιαγάπητη οικογένεια σου…
    Δεν υπάρχουν λόγια!!!

  • Καλό παράδεισο Δάσκαλε από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Δαφνερου 1991-1992. Οι μαθητές σου μόνο καλές αναμνήσεις έχουμε! Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια καλή δύναμη.

  • Καλό Παράδεισο, φίλε μου!!!! Στο πέρασμά σου από τη ζωή μάς άφησες ΤΟ στίγμα σου, το παράδειγμά σου, ώστε να ελπίζουμε και να πιστεύουμε ότι υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ, υπάρχει ελπίδα! Θα μας λείψεις!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.