kozan.gr: “Zητάμε 3.000 στρέμματα από τη λίμνη κι όχι το 1/6. Το λέω αυτό για να χαλαρώσω και να μην υπάρχουν φοβίες – Η εταιρεία έχει σκοπό όλοι να έχουν ένα κοινό όφελος από αυτού του είδους τις επενδύσεις και δεν έχει σε καμία περίπτωση ενδιαφέρον να θίξει κανενός είδους συμφέρον, ούτε των ψαράδων, ούτε τίποτα “, λέει ο εκπρόσωπος της εταιρείας INTERPHOTON – Σάββας Ζαφειράτος, που θέλει να κατασκευάσει τα δύο πλωτά φωτοβολταϊκά στη Λίμνη Πολυφύτου (Βίντεο)

25 Ιανουαρίου 2021
13:17

Στο πλαίσιο της σημερινής (25/1) συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, με θέμα συζήτησης τις υπό αξιολόγηση επενδύσεις πλωτών Φωτοβολταϊκών πάρκων, εντός της Λίμνης Πολυφύτου, ο εκπρόσωπος της εταιρείας INTERPHOTON – Σάββας Ζαφειράτος,  η οποία κι έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη δημιουργία δύο μεγάλων σε έκταση πλωτών φωτοβολταϊκών, έδωσε συγκεκριμένες επεξηγήσεις για την επένδυση που θέλει, η εν λόγω εταιρεία, να υλοποιήσει στη λίμνη. Όπως είπε: “Κάποια μικρή παρανόηση έχει γίνει ότι ζητάμε το 1/6 της λίμνης. Αυτό που ζητάμε είναι 3000 στρέμματα. Δεν ζητάμε, σε καμία περίπτωση το 1/6 της λίμνης.  Το γνωρίζουμε ότι η αρχή αυτών των έργων είναι να καταλαμβάνουν το μάξιμουμ το 5%, οπότε σε καμία περίπτωση δεν θα ζητούσαμε το 1/6. Συνεπώς το λέω αυτό για να χαλαρώσω όλο το μηχανισμό και να μην υπάρχουν φοβίες. Η εταιρεία Σάββα Ζαφειράτος και Σια ουσιαστικά έχει ένα σκοπό. Όλοι να έχουν ένα κοινό όφελος από αυτού του είδους τις επενδύσεις και δεν έχει σε καμία περίπτωση ενδιαφέρον να θίξει κανενός είδους συμφέρον, ούτε των ψαράδων, ούτε τίποτα. Αυτό που έγινε αποτύπωση, είναι ότι ουσιαστικά είναι ένα πολύγωνο το οποίο το δώσαμε κάπως εκτεταμένο προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης όλων αυτών των πραγμάτων και των ενεργειών, που έχετε κατά νου να δημιουργήσετε. Συνεπώς, μπορούμε να συν-υπάρξουμε στη λίμνη και σε καμία περίπτωση δεν διεκδικούμε το 1/6 παρά μόνον από 73.000  στρέμματα, όπως πολύ σωστά είπατε, τα 3.000 στρέμματα. Τίποτε παραπάνω! Φυσικά τα 3000 θέματα για εμάς ουσιαστικά θα λειτουργούσαν για 500MW. Σε περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικές είμαστε διατεθειμένοι και προτιθέμεθα να βρούμε μία κοινή συνισταμένη ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα πάρκο, ένα φωτοβολταϊκό σταθμό, ο οποίος να μην αλλοιώνει τις ανάγκες της περιοχής”.

15 σχόλια

  • Πρέπει να γνωρίζετε κύριε, ότι η λίμνη δεν σας ανήκει και εγώ θέλω να κάνω επενδύσεις στην Ακρόπολη, αλλά δεν είναι δικιά μου.
    Η λίμνη ανήκει στους κατοίκους των παραλίμνιων οικισμών.
    Η ΔΕΗ πήρε τα χωράφια τους με το έτσι θέλω, έναντι πινακίου φακής

    • Η ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ των χωραφιών έγινε γιά ‘ένα πολύ συγκεκριμμένο σκοπό ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

      Είναι παράνομες άλλες χρήσεις από τη ΔΕΗ.

      Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

      Απόλυτα ΟΧΙ ΣΤΑ Φ/ΚΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

      ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΩΝ 3.000 στρεμμάτων Φ/ΚΩΝ

      ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

    • Κ ζαφείρι σας θετό κάποια ερωτήματα ποιο είναι το κοινό όφελος ποιος το καθορίζει αυτό;εσείς; το 1/6το εχετε εσείς τα άλλα 5 ποιος τα διαχειρίζεται δεν είναι ίδια έκταση είναι εκτός λίμνης η μόνο βλέπετε την δικιά σας επένδυση;εάν έρθει καλός επενδυτής να του δώσουμε αλλά 5000 Χ στρ
      σας αφορά μόνο η δικια σας έκταση δεν μας είπε η δεη όταν απολαπαλλοτριώνε της έκτασης στα χωρια μας θα μπορεί να κάνει ότι θέλει και να πουλήσει της έκτασης της και να κατασκευάσει μέχρι πυρηνικό εργοστάσιο οι παρεμβάσεις δεν αφορούν μόνο τους ψαράδες το τίποτα που λέτε περιλαμβάνει πολύ ποιο πολύπλοκα θέματα από αυτά που θίγεται εσείς κάθε προσπάθεια να γίνει απαγορεύεται κάθε είδους επένδυση δίχως την εξασφάλιση θέσεων εργασίας στην κατασκευή αλλά και μετά το πέρας βάση της απολιγνιτοποίησης και την αναλογία αυτής ποιος καθορίζει το μέγεθος που θα απορρόφησει μια α επένδυση από μια άλλη πχ τουριστική εκμετάλλευση. εκεί που αν θα βάλετε τα πλωτά σας δεν πρόκειται να πατήσει ούτε πόδι διότι μια πχ επένδυση πχ πιο συγκεκριμένα αυτός που επιλέγει τον τουρισμό υγεία πχ που ενδεικνύεται η περιοχή κ.α άλλες μορφές τουρισμόυ όπως αργοτουρισμος κ.α που μάλλον δεν της λαμβάνετε καθόλου υπόψιν γιαυτο παρτο αλλιώς και ασε τον πρόλογο περί αθώον και ένοχον… Η δυτικό Μακεδόνες είναι πολύ ποιο έξυπνοι από τι αντιλαμβάνεστε τέλος 50 χρόνια τώρα η περιοχή ήταν ξεχασμένη Από την υπόλοιπη Ελλάδα και να μας πείτε από ποτέ μιλατε στην πλάτη μας χωρίς να υπολογίζετε κανέναν τέτοιες τακτικές θα σας βρουν απέναντι σε όλους όταν κάνετε συμφωνίες κάτω από μια περιοχή που έχει δεινοπαθήσει μάλλον δεν ξέρετε την περιοχή καλά η καλύτερα υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο.
      Κάπως έτσι σφικτς για σα κατ όπως λένε στην κοζανη… στην Εκάλη και στο πανοραμα πάνελ πιο κοντά έχει η καστορια λίμνη Εννοείται ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός είτε είναι δεη είτε είναι ο Ζαφείρης… Έχω έγκυρη πληροφορία ότι είδη κάνουν σύμβασης με τουριστικά γραφεία για να ερχετε κοσμος στον παραλίμνιο δρόμο να κάνει την διαδρομή για να βλέπει την ομορφιά τον πανελ μετά να διαμένει στην περιοχή και μετά να βλέπει όλες της σημαντικές επεμβάσεις για την ανάπτυξη της λίμνης και πως αυτήν πήρε τέτοια ανάπτυξη. Εν ολίγοις μας δουλεύουν εν ψυχρώ ας τα κάνουν στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη φτάνει ποια είχαμε την δεη τόσα χρόνια καμία παρέμβαση στο περιβάλλον στην δυτική Μακεδονία.
      Ψάξτε καινοτομες και επένδυσεις με θέσεις εργασίας που έχουν προοπτικές να μην φύγει ο κόσμος από την δυτική Μακεδονία.και το καλύτερο ότι δεν ειχε ανακοινωθεί τίποτα εδώ και καιρό περίμεναν τις έγκρισης και το ξεφουρνισαν ρε μας δουλεύετε που είναι ο σχεδιασμός οι καθρέφτες με ένα πάνελ 500w και δύο εργαζομενους

  • ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!! 73.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΕΚΤΑΣΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΤΑΘΜΗ-ΕΚΤΑΣΗ ΛΙΜΝΗΣ + ΖΩΝΗ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΣΤΑΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ Η ΜΙΣΗ!!! 37.000 ΣΤΕΜΜΑΤΑ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΚΑΛΥΨΗ ΜΕ 3.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ “ΣΙΓΟΥΡΗ” ΛΙΜΝΗ. ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΕΤΙΑ ΞΗΡΑΣΙΑΣ!!!
    ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΕΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΛΩΤΡΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ; ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΤΕΡΙΑ; ΜΕΣΩ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ;

  • Για να μην το κουράζουμε πολύ. Η τοπική κοινωνία δεν θέλει, οι δήμαρχοι δεν θέλουν, η περιφέρεια δεν θέλει, πάμε παρακάτω

  • Όλοι εσείς οι ψαράδες τα ψάρια που βγάζετε τοσα χρόνια τα μοιράζεστε ωρέ με την τοπική κοινωνία ή τα τρώτε μοναχοι σας?

    Όλοι εσείς που θιγεστε είστε κομμουνιστές όταν αφορά ξένους και καπιταλιστές όταν αφορά τον εαυτούλη σας.

    Γι αυτό μια ζωή ψαροκωσταινα θα μαστε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.