Υπογράφηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Επιμελητηρίου Φλώρινας (Δελτίο τύπου)

31 Ιανουαρίου 2021
20:34
Κανένα σχόλιο

 

Υπογράφηκε χθες Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου τη συμφωνία υπέγραψε ο Πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης ενώ το Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Σαπαλίδης Σάββας.

Παρόντες επίσης στην υπογραφή της συμφωνίας ήταν και ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Τοπάλτσης Μιχάλης και η Αντιπρύτανης Άννα Σπύρτου.

Το αντικείμενο και ο σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η αμοιβαία συνεργασία και υποστήριξη των μερών σε όλους τους τομείς μέσω εκπαιδευτικών επιμορφωτικών ερευνητικών και αναπτυξιακών δράσεων στην Π.Ε. Φλώρινας .

Ειδικότερα το μνημόνιο συνεργασίας περιέχει.

  1. ανάπτυξη δράσεων προώθησης της επιχειρηματικότητας και των νεοφυών επιχειρήσεων.
  2. ανάπτυξη δράσεων για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των κλάδων παραγωγής
  3. συνεργασία για τη μελέτη και εκτέλεση Έργων και προγραμμάτων ανάπτυξης στην Π.Ε. Φλώρινας
  4. συνεργασία για την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής ψηφιακής πολιτικής μέσω του σχεδιασμού και της ανάπτυξης έξυπνων εφαρμογών για την ενέργεια, τη γεωργία ,τον τουρισμό ,τις υπηρεσίες ,και εν γένει η ψηφιακή οικονομία.
  5. διοργάνωση και συμμετοχή από κοινού ενεργειών εξωστρέφειας, δημοσιότητας ,επιμόρφωσης ,και κατάρτισης όπως συνέδρια, ημερίδες εκθέσεις ,ενέργειες ευαισθητοποίησης.
  6. συνδιοργάνωση εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης και δια βίου μάθησης προσφερόμενα σε μέλη επαγγελματικών ομάδων με σκοπό την επανακατάρτιση τους και τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους.
  7. Παροχή επιστημονικής υποστήριξης εκ μέρους του Πανεπιστημίου προς το Επιμελητήριο Φλώρινας
  8. συμμετοχή από κοινού σε ερευνητικά προγράμματα αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα με περιοχή έρευνας στην Π.Ε Φλώρινας.
  9. υλοποίηση από κοινού συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από διάφορες πήγες (όπως το ΕΣΠΑ ,τα Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά και τα τομεακά προγράμματα και άλλα) .

Όπως είναι φυσικό εννοείται ότι σε κάθε περίπτωση η συνεργασία μεταξύ των δύο μερών δύναται να εμπλέκει η και λειτουργούς του Επιμελητηρίου Φλώρινας και μέλη του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού.

Αμέσως μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ακολούθησαν οι δηλώσεις των δύο μερών

 

 

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.