Δήμος Κοζάνης: Δράσεις βελτίωσης προσβασιμότητας ΑμεΑ σε δημοτικά κτήρια

4 Φεβρουαρίου 2021
11:55

Σε δράσεις βελτίωσης της προσβασιμότητας στα δημοτικά κτήρια προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, έπειτα από την υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου  «Δράσεις βελτίωσης προσβασιμότητας ΑμεΑ Δήμου Κοζάνης» από το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον ανάδοχο του έργου, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Βαγγέλη Σημανδράκου, καθώς και του διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης, Μιχάλη Πεχλιβανίδη.

Το έργο αφορά σε εργασίες κατασκευής ραμπών, διαβάσεων  και  WC για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία, στα κτήρια του Δημαρχείου, του ΔΗΠΕΘΕ, του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, του Δημοτικού Ωδείου,  του 2ου Παιδικού Σταθμού Κοζάνης, του Φυτώριου Κοζάνης (Λόγιου Πάρκου), καθώς και του Πνευματικού Κέντρου Αιανής.

Ο κ. Μαλούτας επεσήμανε πως «Η παροχή ίσων ευκαιριών στην προσβασιμότητα αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας. Εμείς έχουμε ξεκινήσει μία συντονισμένη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, η οποία έχει και συνέχεια.».

Να σημειωθεί πως το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», ενώ οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε έξι μήνες.

Ο προϋπολογισμός μελέτης του έργου ανέρχεται σε 83.000,00 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται σε 54.415,34 ευρώ.

2 σχόλια

  • Βαφτίζουμε το αυτονόητο ως δράση και το προβάλλουν κιόλας!
    Ελπίζω έστω και τώρα να ανακαλύψουν ότι η ράμπα του δημαρχείου από την είσοδο της πλατείας δεν οδηγεί πουθενά καθώς και η είσοδος είναι στενή για αμαξιδιο αλλά και στις εσωτερικές σκάλες στα πρώτα σκαλοπάτια δεν υπάρχει χειρολαβές για να βοηθήσουν άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Η κάτω είσοδος του δημαρχείου είναι ισόγεια αλλά το ανσασερ στενό για ηλεκτρικό αμαξίδιο.
    Όσο για την αίθουσα τέχνης η εσωτερική ράμπα είναι επιεικώς επικίνδυνη αλλά και δεν υπάρχει πρόβλεψη για θέση αμαξιδιου στις θέσεις θεατών και πρέπει το άτομο να μεταφερθεί στις απλές θέσεις καθώς αν καθίσει στο αμαξιδιο του κυλλαει μπροστά από την μεγάλη κλίση που έχει ο χώρος του αμφιθεάτρου

    Ελπίζω να δουν τα σχόλια κάποιοι από τους υπεύθυνους

  • Εδώ και ένα χρόνο και για την επόμενη πενταετία οπός προβλέπεται θα υπογράφουν έργα του ιωαννίδη.
    Οπός ο ιωαννίδης υπέγραφε έργα προηγούμενων ετών οπός προβλεπόταν.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.