Απάντηση σε τοποθετήσεις – σχόλια του κειμένου ορθά κοφτά μελετημένα (του  Κ.Ν Καρακάση)

8 Φεβρουαρίου 2021
11:25

Πρώτα θέλω να αποτίσω φόρο τιμής μια φορά για το Καρακάσης, δύο φορές για το Καρακασίδης αούτος, τρεις φορές για το Καρακασίδης Δυτικός αούτος με περικεφαλαία.

Και οι τρεις είναι Ελληναράδες .

Εσύ μήπως είναι τύπος Τερπόφσκι ; έχουμε και από αυτούς στην νεώτερη ιστορία. –

Ψάξε Ιστορία.

Και Επανατοποθετούμαι

ΝΟΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ

Αλλά η κοινή λογική λέει, υπαγορεύει ότι πρέπει να υπάρχει νομοσχέδιο κατά της κατασπατάλησης πόρων που απορρέει από επενδύσεις σε παλιές Δομές. Οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται σε καινούριες δομές που θα αντέχουν και στην όποια μελλοντική πίεση επ’ ωφελεία και της οικονομίας.          Δεοντολογικά, λοιπόν, πρέπει να μπει ένας φραγμός στην ενέργεια του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιούμαρη εκ Πτολεμαΐδος, συγνώμην του Περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη, ήθελα να τονίσω (αλλά δεν μου βγαίνει, είναι βλέπετε και οι στημένες συνεντεύξεις), πριν είναι πολύ αργά της δημοπράτησης  έργου, της προπληρωμένης θετικής απαντήσεως, μελέτης σκοπιμότητος για τη προσάρτηση  και άλλης πτέρυγας στο παλιό Μαμάτσειο (το οποίο είναι ακατάλληλο από πολλές πλευρές- πτυχές εξεταζόμενο)  και που αποβλέπει στη στέρηση δυνατότητας κατασκευής νέας νοσοκομειακής δομής ευκολοπροσβάσιμης έξω από την πόλη της Κοζάνης για τα επόμενα εκατό χρόνια (λόγω άσκοπων δρομολογημένων εξόδων) αφενός και αφετέρου στην ανατροπή των μακρόπνοων σχεδίων των όποιων Κοζανιτών θέλουν – μπορούν – σκέφτονται και ενδιαφέρονται για το καλό του τόπου τους και όχι μόνο.

          Οι Κοζανίτες κατά το παρελθόν (επί τουρκοκρατίας), μπόρεσαν και εξασφάλισαν την εύνοια της Μελικανέ (μητέρα του Σουλτάνου), πέτυχαν σχετική αυτονομία, επένδυσαν στο εμπόριο και στις σχέσεις με τα Βαλκάνια και μεγαλούργησαν. Είναι δυνατόν σήμερα να ανεχόμαστε καταστροφικές παρεμβολές αχαρακτήριστων και αδαών ενάντια στα συμφέροντα και την πρόοδο μας ;

          Μετά την εις βάρος μας κατάληξη της συμφωνίας των Πρεσπών, ένας τρόπος ανατροπής προς όφελος μας της κατάστασης, είναι να οργανώσουμε μεγάλες συνεργαζόμενες νοσοκομειακές δομές, αποβλέποντας και στην εξυπηρέτηση ευκολοπροσβάσιμα της Υγείας των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, ως  και στην επ’ αμοιβή εξυπηρέτηση – εξάρτηση της υγείας και των Βαλκανικών χωρών.

Η μία καινούργια δομή είναι το Μποδοσάκειο, ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχει για την εξυπηρέτηση της υγείας των πολιτών της ΕΟΡΔΑΙΑΣ – του ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ – των όποιων πολιτών της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ εξυπηρετούνται μέσω σήραγγας – της ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ακόμη και της ΕΔΕΣΣΑΣ.

Η άλλη καινούργια Δομή έπρεπε – πρέπει να είναι σε τοποθεσία που να καλύπτει ευκολοπροσβάσιμα και γρήγορα την εξυπηρέτηση της υγείας των πολιτών του ΒΟΪΟΥ- των ΓΡΕΒΕΝΩΝ – της ΔΕΣΚΑΤΗΣ – των ΣΕΡΒΙΩΝ- των ΧΑΣΙΩΝ του ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ, της ΚΟΖΑΝΗΣ και όποιων της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ εξυπηρετούνται από εδώ.

Οι τίτλοι πανεπιστημιακό – ακαδημαϊκό και ότι άλλο μπορεί να φαντασθείτε δεν μας ενδιαφέρουν. Κρατήστε τους εσείς.

Δεν είναι όμως επιτρεπτό να αδιαφορούμε για την υγεία μας και την υγεία των συμπατριωτών μας.

Η υπεράσπιση της υγείας είναι τόσο δικαίωμα, όσο και υποχρέωση μας.

Η εξαγγελία του 2011, προϊόν διεργασιών, κατατάσσεται ως προφητική, μετατρέπεται – μεταφράζεται ως επιτακτική και δεν πρέπει η υλοποίηση της να σκοντάφτει, στο ότι μερικοί δεν το σκεφτήκατε πλατιά και επηρεάσατε αρνητικά και τον κ. Περιφερειάρχη. Ελπίζω να συνέλθετε και σεις και ο κ. Περιφερειάρχης και να το αποδείξετε εμπράκτως.

Τα κράτη συνεργάζονται. Οι επαρχίες θα σφαγιάζονται ??

Μήπως είναι υποβολιμαίες οι διχόνοιες ??

Στα δυσκολότερα χρόνια που έρχονται πρέπει να επιζήσουμε χωρίς κόκκινα λειτουργικά !!! Φαντασθείτε να μπουκώσει όλη η Περιφέρεια στο Μποδοσάκειο. Τι δυσλειτουργικά θα έχει.

Με τις δηλώσεις σας γίνεσθε φθοροποιοί της υποστάσεως σας. Αλλάξτε ρότα !

Με την ευκαιρία δε της επαναλαμβανομένης  εκδήλωσης ενδιαφέροντος από μέρους σας για την αναβάθμιση της επαρχίας σας σε νομό και βάλε τονίζω ότι αυτό αφορά εσάς και το Κράτος, άρα πρέπει να το εισηγηθείτε εσείς στον δικό σας άνθρωπο, τον κ. Περιφερειάρχη και όχι εγώ ή εμείς. Δεν τσιμπάμε δολώματα, έχουν δηλητήριο. Ο «νοών νωήτω».

 Προς τους ιθύνοντες τώρα

Ξανασκεφτείτε το.

Το Μαμάτσειο δεν αντέχει και λόγω τοποθεσίας και λόγω παλαιότητας και επιπλέον προσαρτήσεων πτερύγων.

Ήδη είναι επιβαρυμένο από πολλές κτιριακές επεμβάσεις, ακόμη και των αφοδευτηρίων, πρώτα ήταν στους διαδρόμους κοινόχρηστα.

Δεν είναι λειτουργικό. Και για το προσωπικό είναι κουραστικό. Κατάντησε νοσοκομείο εκστρατείας. Μην κάνετε το έγκλημα και άλλης προσάρτησης πτέρυγας. Το κύτταρο της κοινωνίας μας πρέπει να παραμείνει ζωντανό, το ίδιο και της επικοινωνίας μας.

Όλοι κάνουν λάθη – Όλοι μπορούν να επανορθώσουν

                                                                            Κ.Ν Καρακάσης

                                                               ευχαριστώ και για το Καρακασίδης

                                                                                  7-2-2021

3 σχόλια

  • Όλα αυτά που αναγράφονται έχουν ως στόχο μόνο την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Μέχρι σήμερα κανένα πρόβλημα υγειονομικής περίθαλψης δεν προέκυψε από την υπάρχουσα κατάσταση. Άρα τα προαναφερόμενα ως επιχειρήματα δεν στέκουν και καταρρίπτονται.
    Στην πραγματικότητα κάνετε προσπάθεια να υποβαθμιστεί σταδιακά το Μποδοσάκειο και να αντικατασταθεί από το νέο νοσοκομείο Κοζάνης που ζητάτε να κατασκευαστεί.
    Ακολουθώντας όμως τον δικό σας τρόπο σκέψης το ότι δηλαδή υπάρχει το Μποδοσάκειο στην Πτολεμαΐδα και πρέπει σταδιακά να το κλείσουμε και να το μεταφέρουμε στην Κοζάνη, τότε πρέπει αντίστοιχα να μοιραστούν τα 22 τμήματα του πανεπιστημίου Κοζάνης και να έρθουν στην Πτολεμαΐδα τουλάχιστον τα 10.
    Δεν μπορεί στην Κοζάνη να αντιστοιχεί ένα σοβαρό εισόδημα σε κάθε οικογένεια από τους φοιτητές και στην Πτολεμαΐδα τίποτε. Είναι χρήματα που πρέπει να μοιράζονται και ο Περιφερειάρχης να φροντίζει γι αυτό.

    • Η Πτολεμαΐδα σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς το 2025 θα έχει τον μισό πληθυσμό ίσως και λιγότερο άρα και οι περισσότερες δομές θα υπολειτουργούν. Το Μποδοσάκειο δυστυχώς δεν καλύπτει την πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας.. Νέο Νοσοκομείο στην Κοζάνη αφού πλέον έγινε ο διαχωρισμός και η Πτολεμαΐδα να προσφέρει υπηρεσίες στην ευρύτερη περιοχή και στα Βαλκάνια επειδή έχει σχετικά καλές υποδομές.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.