Δύο πλήρεις Αγροτομετεωρολογικούς σταθμούς εγκατέστησε ο Α.Σ “Βοκερίας 551” στο Μανιάκι και στο Φαράγγι (Φωτογραφίες & Βίντεο)

8 Φεβρουαρίου 2021
17:21
Κανένα σχόλιο

Δύο πλήρεις Αγροτομετεωρολογικούς σταθμούς εγκατέστησε ο Α.Σ “Βοκερίας 551” στο Μανιάκι και στο Φαράγγι με την καθοδήγηση του Επιμελητηριου Φλώρινας και με την χρηματοδοτησή μέσω προγράμματος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΜΚΟ “Αποστολή” όπου κάνοντας πράξη την περιφερειακή ανάπτυξη ενισχύει επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στην περιφέρεια.

Οι δύο μετεωρολογικοί σταθμοί θα πραγματοποιούν σε πραγματικό χρόνο μετρήσεις για την θερμοκρασία του αέρα, την υγρασία, την ταχύτητα και την διεύθυνση του ανέμου, την βροχόπτωση ,την βαρομετρική πίεση, η υγρασία στα φύλλα των δέντρων ,η ηλιακή ακτινοβολία, και την θερμοκρασία και υγρασία του εδάφους.

Με αυτά τα δεδομένα οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής θα γνωρίζουν ανα πάσα στιγμή και θα αποφασίζουν άμεσα για τις καλλιεργητικές τους εργασίες συνεργαζόμενοι πάντα με τους γεωπόνους που παρακολουθούν την κάθε καλλιέργεια τους για μεγαλύτερη παραγωγή και μικρότερο κόστος.

Στις εργασίες εγκατάστασης ήταν παρών ο Αντιπρόεδρος του ΑΣ “Βοκερίας 551” Σάββας Κουρτπαρασίδης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης.

H προμήθεια και εγκατάσταση των σταθμών έγινε από την εταιρεία “Στράβων”

Δείτε περισσότερα στο Video που ακολουθεί:


Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.