Δύο πλήρεις Αγροτομετεωρολογικούς σταθμούς εγκατέστησε ο Α.Σ “Βοκερίας 551” στο Μανιάκι και στο Φαράγγι με την καθοδήγηση του Επιμελητηριου Φλώρινας και με την χρηματοδοτησή μέσω προγράμματος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της ΜΚΟ “Αποστολή” όπου κάνοντας πράξη την περιφερειακή ανάπτυξη ενισχύει επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς στην περιφέρεια.

Οι δύο μετεωρολογικοί σταθμοί θα πραγματοποιούν σε πραγματικό χρόνο μετρήσεις για την θερμοκρασία του αέρα, την υγρασία, την ταχύτητα και την διεύθυνση του ανέμου, την βροχόπτωση ,την βαρομετρική πίεση, η υγρασία στα φύλλα των δέντρων ,η ηλιακή ακτινοβολία, και την θερμοκρασία και υγρασία του εδάφους.

Με αυτά τα δεδομένα οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής θα γνωρίζουν ανα πάσα στιγμή και θα αποφασίζουν άμεσα για τις καλλιεργητικές τους εργασίες συνεργαζόμενοι πάντα με τους γεωπόνους που παρακολουθούν την κάθε καλλιέργεια τους για μεγαλύτερη παραγωγή και μικρότερο κόστος.

Στις εργασίες εγκατάστασης ήταν παρών ο Αντιπρόεδρος του ΑΣ “Βοκερίας 551” Σάββας Κουρτπαρασίδης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης.

H προμήθεια και εγκατάσταση των σταθμών έγινε από την εταιρεία “Στράβων”

Δείτε περισσότερα στο Video που ακολουθεί: