Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, ανταποκρινόμενος στην ανάγκη για ουσιαστική και διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, διοργανώνει ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου και ώρες 19.00-21.00, με προσκεκλημένη την Ευανθία Ζαρκογιάννη, Διδάκτορα του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και με θέμα:

«Η διαχείριση του λάθους στη διδακτική πράξη»

 Στο συγκεκριμένο εργαστήριο προτείνεται μια διδακτική πρόταση, η οποία αντλεί το θεωρητικό της υπόβαθρο από τις σύγχρονες προσεγγίσεις δημιουργικής αξιοποίησης του λάθους στη διδακτική πράξη. Ειδικότερα, αναφέρεται στη γόνιμη ενσωμάτωση των στοιχείων προφορικότητας που εντοπίζονται στον γραπτό λόγο των μαθητών σε νέες πρακτικές ανατροφοδότησης που δύνανται να εφαρμόσουν οι διδάσκοντες κατά τη διόρθωσή τους. Αξιοποιώντας, συγχρόνως, τη μέθοδο της έρευνας-δράσης διερευνά τη σχέση των μαθητών με το λάθος μέσα από την εφαρμογή της εν λόγω πρότασης στη σχολική πραγματικότητα στο πλαίσιο της γλωσσικής διδασκαλίας. Κατά συνέπεια, δύναται ο εκπαιδευτικός να αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα για την εμπλοκή των στοιχείων προφορικότητας στα γραπτά των μαθητών στο πλαίσιο μιας νέας θεώρησης του λάθους από τον ίδιο.

Μετά από μια παρουσίαση των θεωρητικών προσεγγίσεων για τα στοιχεία προφορικότητας στον γραπτό λόγο των μαθητών, η ομιλήτρια θα παρουσιάσει με διαδραστικό τρόπο μια διδακτική πρόταση για την αναγνώριση αυτών των στοιχείων προφορικότητας από τους ίδιους τους μαθητές.

Μετά τις εισηγήσεις θα τεθούν ερωτήσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Όσοι/ες ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://minedu-secondary.webex.com/meet/elegerousi

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης