Προς: Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Κοζάνη, 19.2.2021

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή σας μεταφέρουμε ένα πολύ δυσμενές κλίμα δυσαρέσκειας που δημιουργήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις επιχειρήσεις που εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid19 στην Δυτική Μακεδονία».

Έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών παραπόνων κάθε μορφής, κυρίως από επιχειρήσεις που ήταν υποχρεωμένες να κλείσουν λόγου Covid με κρατική εντολή και είχαν μεγάλες απώλειες τζίρου.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο αρχικός προϋπολογισμός της Δράσης ήταν 10 εκ. ευρώ αλλά μετά από κάποιες προσπάθειες, διαμορφώθηκε στα 40 εκ. ευρώ, ποσόν το οποίο ήταν επαρκές για να εγκριθούν 1.728 επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας.

Παρόλα αυτά έμειναν περίπου 3000 επιχειρήσεις που δεν θα λάβουν χρηματοδότηση, λόγω των κριτηρίων της Πρόσκλησης, παρόλο που το διαθέσιμο ποσό ήταν πολύ μεγάλο σε σχέση με άλλες Περιφέρειες. Είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνετε ότι είναι δυνατό ώστε να βρεθούν επιπλέον ποσά για να χρηματοδοτηθούν όλες οι επιλέξιμες επιχειρήσεις, με προτεραιότητα φυσικά
των μικρών επιχειρήσεων που παρουσιάζουν Προβλήματα Βιωσιμότητας και έκλεισαν υποχρεωτικά με κρατική εντολή.

Είμαστε βέβαιοι ότι για ακόμη μια φορά θα βρείτε τον τρόπο να εξασφαλίσετε χρηματοδοτήσεις και όλες οι επιλέξιμες επιχειρήσεις να πάρουν μια ανάσα στην πιο δύσκολη στιγμή της επιχειρηματικής τους δράσης.

Με εκτίμηση,
Καλλιόπη-Πόπη Σεμερτζίδου
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας Νομού Κοζάνης
Συντονίστρια Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Αγροτικής Επιχειρηματικότητας