Δελτίο Τύπου των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα και Π.Ε. Καστοριάς κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου με θέμα την αποζημίωση ελαιοκαλλιεργητών στην Π.Ε. Κοζάνης

23 Φεβρουαρίου 2021
18:28

 

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα και Π.Ε. Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Αποζημιώσεις καλλιεργητών ελιάς στην Κοζάνη για τον παγετό 2017».

Στην ερώτηση, η οποία βασίζεται στο υπόμνημα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ελιάς Ιμέρων Κοζάνης (2.2.21), γίνεται αναφορά στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους καλλιεργητές από τις ζημιές που υπέστησαν λόγω του παγετού που επικράτησε κατά τη χειμερινή περίοδο του 2017.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η παραγωγή της συγκεκριμένης χρονιάς ανήλθε στους 13 τόνους ελαιόλαδο και 10 τόνους βρώσιμης ελιάς όταν, την προηγούμενη και την επόμενη χρονιά αντίστοιχα, παρήχθησαν 150 τόνοι ελαιόλαδο και 450 τόνοι βρώσιμης ελιάς.

Οι καλλιεργητές, δεν έχουν λάβει ακόμη κάποια απάντηση, παρά το γεγονός ότι έκαναν τις δηλώσεις τους τον Μάιο του 2019, διεκδικώντας τις νόμιμες αποζημιώσεις.

Τέλος, επισημαίνεται, ότι η καθυστέρηση στην καταβολή της αποζημίωσης, μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια του εύλογου δικαιώματος των καλλιεργητών, γεγονός που θα επιφέρει σημαντική ζημιά στους ίδιους και την τοπική οικονομία.

Επισυνάπτεται η ερώτηση.

Βουλευτής Κοζάνης, Κ. Βέττα

Βουλευτής Καστοριάς, Ο. Τελιγιορίδου

4 σχόλια

  • Ρε παιδιά σοβαρά τώρα; Βάλατε ελιές σε γεωγραφικές ζώνες που έχει κατά διαστήματα παγετώνες. Και ζητάτε αποζημίωση επειδή παγώνει στο μέρος που δεν έπρεπε να βάλετε τα ελαιόδεντρα; τρέλα..

  • Απουσία όλων των βουλευτών Δ. Μακεδονίας (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ) από τα κανάλια τα κεντρικά. Είναι κάτι που το χρειάζεται η Δ. Μακεδονία, βοηθάει να ακουστούν τα αιτήματα μας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.