Αδαμίδης: Παρέμβαση εισαγγελέα αν οι προσλήψεις αρχαιολόγων βαρύνουν τη ΔΕΗ (Bίντεο)

21 Απριλίου 2017
17:34

Σε συνέντευξη του στον Alpha 989, o Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα στην περίπτωση που το κόστος των 2.338 προσλήψεων αρχαιολόγων, που προβλέπει η υπουργική απόφαση, βαρύνουν τη ΔΕΗ.

«Η ΔΕΗ βρέθηκε ως η αγελάδα που ταΐζει κάθε εφορεία Αρχαιοτήτων», είπε ο Γιώργος Αδαμίδης, εκτιμώντας πως το κόστος υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ ενώ δεν απέκλεισε να εξυπηρετούνται κομματικά ρουσφέτια.

«Η ΔΕΗ και η κάθε υπηρεσία και φορέας που ασκεί μια δραστηριότητα εξορυκτική είναι υποχρεωμένη μετά το ‘02 με νόμο που έχει ψηφίσει η ΝΔ, να πληρώνει τις εργασίες που χρειάζονται για την αρχαιολογία ώστε να αξιοποιηθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά. Αλλά να μαζεύονται κάποια κεραμικά και αγαλματίδια και να συσσωρεύονται σε κουτιά, δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Για τις δυο εφορείες αρχαιοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας, που έχει βγει η έγκριση της Υπουργού και μάλιστα έχει γίνει πολύ γρήγορα… είχαν ένα προσωπικό που ποτέ δεν είχε ξεπεράσει τους 400 ανθρώπους και τώρα προσλαμβάνουν 2.338 άτομα!

Μέχρι σήμερα η ΔΕΗ έχει δώσει στην αρχαιολογία περί τα 100 εκ ευρώ και δεν έχουμε δει ούτε ένα εύρημα να αξιοποιείται. Είναι διαδικασία κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. Οι χώροι των ορυχείων δεν είναι Αρχαιολογικά Μουσεία. Το να ξοδεύονται 100 εκ όμως για να μαζεύονται κάποια αντικείμενα, που τελικά θα τα βρουν οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος το θεωρώ μέγα σκάνδαλο όταν έχουμε ανοιχτά μνημεία, όπως αυτό της Αμφίπολης, που έχουν αξία. Στην περίοδο αυτή της ΔΕΗ αυτό είναι λίγο «large» γιατί δεν υπάρχει τώρα κάποια ανασκαφική δραστηριότητα. Δημιουργούμε ξαφνικά ζητήματα για να χρηματοδοτούμε την κάθε αρχαιολογία.

Εγώ μιλάω ξεκάθαρα για υπόγειες διαδρομές και το έχω καταγγείλει. Η αρχαιολογία είναι ένα κράτος μέσα στο κράτος και η ΔΕΗ βρέθηκε ως η αγελάδα που ταϊζει κάθε αρχαιολογία. Και τώρα με το Ελληνικό οι αρχαιολόγοι θα καθυστερούν το έργο. Εμείς σεβόμαστε τα μνημεία αλλά δεν είναι όλα Ακρόπολη», τόνισε.

14 σχόλια

    • Μάλιστα ο Αδαμίδης είναι ΚΑΙ αρχαιολόγος. Εκτιμά τα αρχαία, συμβουλεύει, κατακρίνει , αξιολογεί.
      Μάλιστα έχει και την ίδια άποψη με την μπαμπά Μητσοτάκη που είχε δηλώσει τοι τη Ελλάδα την καταστρέφουν δυο υπηρεσίες, η αρχαιολογική και η δασική.

  • Καλα που ξυπνησε ο Αδαμιδης ….
    ΠΑΝΤΑ τη ΔΕΗ βαρυναν οι προσληψεις του προσωπικου της Αρχαιολογιας!
    Φτανει πια το δουλεμα Αδαμιδη ….

  • Εντάξει να παρέμβει ο εισαγγελέας, αλλά το ερώτημα παραμένει.
    Η σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που γίνεται και γινόταν τα τελευταία πολλά χρόνια για στις διασωστικές εργασίες της αρχαιολογίας;
    Για ποιες ρουσφετολογικές προσλήψεις μιλάνε όταν είναι γνωστό ότι αυτές οι προσλήψεις γίνονται μέσω εργολάβων γνωστών στο Αμύνταιο και Κοζάνη που κάθε άλλο παρά ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ είναι;
    Γιατί δεν μιλάει κανείς για τα μεροκάματα αυτών των ανθρώπων, συνήθως ανειδίκευτων εργατών, που ξεπατόνοντε στο καρότσι, κασμά, και φτυάρι, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες για 400€ και άμα τα πάρουν;
    Γιατί τέτοια διαστρέβλωση και πρεμούρα τώρα από τα γνωστά ΜΜΕ τις διαπλοκής, την ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ; Είναι απλά η γνωστή καθημερινή προπαγάνδα τύπου Κιμ Γιονγκ Ουν ή κρύβονται από πίσω και άλλες σκοπιμότητες;

    Επειδή η αφέλεια στις μέρες μας δεν δικαιολογείτε τα πράγματα είναι απλά. Τώρα που η διαπλοκή μύρισε ότι είναι κοντά ο μακροχρόνιος στόχος της να βάλει χέρι στο ψάχνω της ΔΕΗ (ορυχεία σταθμούς) θέλει να απαλλαγή και από τις υποχρεώσεις που θα έχει απέναντι σε νόμους για την προστασία των αρχαιοτήτων το περιβάλλον τις τοπικές κοινωνίες κλπ. (Θυμηθείτε τις κραυγές των ίδιων κυκλωμάτων ενάντια στην αρχαιολογική υπηρεσία τόσο στα ολυμπιακά έργα (Βλέπε Μαραθώνα που των αποχαρακτήρισε ο Β Βενιζέλος) αλλά και πρόσφατα για το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού) κλπ.
    Και δεν είναι μόνο η προστασία των αρχαιοτήτων. Ξαφνικά τα δελτία τις διαπλοκής τα έπιασε πόνος για την φουκαριάρα την ΔΕΗ που την έχουν διαχρονικά καταντήσει φοροεισπρακτικό μηχανισμό υπέρ τρίτων και οι λογαριασμοί της έγιναν δυσβάσταχτοι. Για ακούστε κάθε βράδι τι πόνος τους έπιασε για τις ΥΚΩ Δήμους κλπ. Γιατί τέτοιος πόνος από αυτούς που θεωρούσαν αναγκαία την είσπραξη του χαρατσιού Β Βενιζέλου από την ΔΕΗ; Για τον απλούστατο λόγω ότι θέλουν να απαλλάξουν τους λογαριασμούς των εναλλακτικών προμηθευτών ρεύματος από την υποχρέωση είσπραξης φόρων υπέρ τρίτων ώστε με κουτοπονηριά να μας πουν ότι η ιδιωτικοποίηση πέτυχε αφού ένας λογαριασμός τους δεν θα είναι 150€ αλλά 50.
    Οπότε παλικάρια ας είμαστε πονηρεμένοι γιατί ο Δρόμος για την κόλαση είναι γεμάτος αγαθές προθέσεις, εκτός αν

    • Η μισή αλήθεια είναι πολύ μεγάλο ψέμα που εχει δόλο . Το σχόλιο σου είναι η κλασική προπαγάνδα Β Κορέας . Θυμηζει ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ , άρθρο αυγής . Σας εμπόδισε κανείς να βάλλεται χέρι στην διαπλοκή της ΔΕΗ !

    • Εσυ λες “ότι αυτές οι προσλήψεις γίνονται μέσω εργολάβων ”
      Άλλη λένε οτι οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ , αποφασίστε ποιο παραμύθι θα πουλήσετε , καρφώνεστε

  • Κοίταξε καλέ μου άνθρωπε σε αυτό το θέμα μισά λόγια δεν υπάρχουν.
    Εντυπωσιασμοί και φαμφάρες « να μαζεύονται κάποια κεραμικά και αγαλματίδια» κλπ είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
    Στο συγκεκριμένο θέμα ή αφήνουμε την αρχαιολογία να κάνει την δουλειά της με την σχολαστικότητα που επιβάλει η επιστήμη της και ας μην βρει τίποτα ή βάζουμε τις μπουλντόζες να προχωρούν και όποιον πάρει ο χάρος διότι η χώρα έχει ανάγκη από γρήγορες επενδύσεις και δεν μπορεί να μπαίνουν στα πόδια μας αρχαιολόγοι περιβαλλοντολόγοι οικολόγοι και κάθε φύσης ….λόγοι και να εμποδίζουν τις «επενδύσεις μας» και την «ανάπτυξη», όπως απαιτούν εδώ και πολλά χρόνια οι εθνικοί μας μπολτοζιέριδες και μπετατζήδες, ονόματα μην λέμε υπολήψεις μην θίγουμε. Στο μόνο που θα συμφωνήσω μαζί σου και θέλει έλεγχο και ψάξιμο είναι αν τα κονδύλια αυτά πηγαίνουν όντως στα έργα που αφορούν την ΔΕΗ και δεν μετακινούνται για να καλύψουν άλλες ανάγκες της εφορείας αρχαιοτήτων

  • Μάλιστα….Εσένα περιμέναμε σωτηρα μας !!!!!!!!! Δεν ντρεπεστε καθόλου.Αλλά δεν φταις εσύ. Φταίμε όλοι εμείς που σας έχουμε στην ….πλάτη και σας κανακευουμε χρόνια. ?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.