Το ΔΣ του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) κατέθεσε το πρωί του Σαββάτου (1η Μάη) ανθοδέσμη τιμώντας τους νεκρούς της εργατικής τάξης

1 Μαΐου 2021
12:20

Το ΔΣ του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) κατέθεσε το πρωί του Σαββάτου (1η Μάη) ανθοδέσμη τιμώντας τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, τον Μάη του ’36, τους εκτελεσμένους της Καισαριανής.

Η 1η Μάη είναι ιστορική ημέρα για την εργατική τάξη και δεν είναι αργία για να αποφασίσει η κυβέρνηση πότε θα τιμήσει η εργατική τάξη τους νεκρούς και τους αγώνες της. Είναι απεργία και γιορτάζεται με απόφαση των εργαζομένων κόντρα στην προσπάθεια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να μετατρέψουν την Τρίτη μέρα του Πάσχα σε αργία.

Το ΣΕΥΠΕ θα αξιοποιήσει τις λιγοστές πλέον μέρες που απομένουν μέχρι τις 6 Μάη που θα γιορταστεί αγωνιστικά η Πρωτομαγιά με απεργία, μια Πρωτομαγιάτικη απεργία διαφορετική από τις προηγούμενες, αφού φέτος, 135 χρόνια μετά την εργατική εξέγερση στο Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την κατάκτησή του για τη χώρα μας, κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται να νομοθετήσουν τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, να καταστήσουν «νόμιμο» το εργοδοτικό ξεσάλωμα που εντείνεται τα τελευταία χρόνια με τις πλάτες όλων των κυβερνήσεων.

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ, 10:30 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 

2 σχόλια

  • Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΠΡΟΚΟΠΗ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΠΗΛΟΥΣ ΣΠΕΚΟΥΛΑΔΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ…

    • Εργάτες σε 50 χρόνια (και πόλλα λέω) γιοκ!

      Το εργατικό κίνημα κατάφερε στον δυτικό κόσμονα εξασφαλίσει για σχεδόν έναν αιώνα αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας με την αποκορύφωση στην ποιότητα ζωής μετά τον Β’ΠΠ (και στις καπιταλιστικές και στις κομμουνιστικές χώρες).

      Πρέπει να ευγνωμωνούμε όσους αγωνίστηκαν και ποτέ να μην λησμονήσουμε τους αγώνες τους. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να αντιληφθούμε οτι στον νέο κόσμο που έρχεται (ίσως είναι ήδη εδώ) αυτές οι συνταγές δεν πετυχαίνουν και πρέπει να βρούμε νέους τρόπους για να εξασφαλίσουμε μια αξιοπρεπή ζωή για το σύνολο της κοινωνίας μας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.