ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης: ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση και των λαϊκών αγορών

1 Μαΐου 2021
12:17
Κανένα σχόλιο

 

Παρά την επίπονη, προσπάθεια των κυβερνητικών ΜΜΕ, να εμφανίσουν την κυβέρνηση στο πλευρό του λαού και τον πρωθυπουργό ως τον σωτήρα της χώρας σε καιρό πανδημίας, η πραγματικότητα δεν μπορεί πια να κρυφτεί.
Μετά την ουσιαστική άρνηση στήριξης από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού των δραστηριοποιούμενων στις λαϊκές αγορές (7 στους 10 δεν έλαβαν καμία ενίσχυση)
έρχεται η εκχώρηση των λαϊκών αγορών στους ιδιώτες.
Σύσσωμες οι ομοσπονδίες και οι σύλλογοι αγροτών λαϊκών αγορών αντιτίθενται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, καταθέτοντας μάλιστα τη δική τους αντιπρόταση.

Ένα σχέδιο νόμου που προχωράει στην παραχώρηση της διαχείρισης των λαϊκών αγορών σε ιδιώτες μέσω ΣΔΙΤ και δυσχεραίνει την συμμετοχή πραγματικών αγροτών στις λαϊκές με επιπτώσεις όχι μόνο στους ίδιους αλλά και σε εκατομμύρια καταναλωτές.
Το σχέδιο τους δεν σταματά, όμως, εκεί. Όποιος αγρότης την γλυτώσει και μπορέσει να αποκτήσει, μέσω του πλειστηριασμού που ετοιμάζουν, θέση σε λαϊκή, του φτιάχνουν μια διάταξη παγίδα. Θα μπορεί λέει να μετατρέπει την άδεια παραγωγού σε επαγγελματία.
Γιατί άραγε;
Για να φορολογείται ως επαγγελματίας και όχι ως αγρότης; Για να αλλάξει ασφαλιστική κατηγορία; Για να μην μπορεί να συμμετέχει στα προγράμματα του πυλώνα ΙΙ του ΠΑΑ;
Σίγουρα γιατί δεν τους ενδιαφέρει ο πρωτογενής τομέας στη χώρα με τη μορφή που έχει σήμερα. Δεν θέλουν μικρές εκμεταλλεύσεις και οικογενειακές επιχειρήσεις. Σχεδιάζουν και υλοποιούν τη συγκέντρωση γης σε λίγα χέρια και τη μετατροπή των πραγματικών αγροτών, στους κολίγους του 21ου αιώνα.
Στα σχέδια αυτά θα μας βρουν απέναντι, όπως θα βρουν και την πλειοψηφία των αγροτών που άρχισε να κατανοεί την κοροϊδία και αντιδρά.

Ήδη, η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιόπη Βέττα ανέλαβε πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο να ενημερώσει και να ενημερωθεί από τους ενδιαφερόμενους για τις επιπτώσεις του νομοσχεδίου που ετοιμάζει το υπουργείο ανάπτυξης, δηλώνοντας την αναγκαιότητα στήριξης του θεσμού των λαικών αγορών και επισημαίνοντας τους στόχους του νομοσχεδίου, καθώς αλλοιώνει πλήρως τον θεσμό των λαϊκών αγορών, προς εξυπηρέτηση ιδιωτών που θα τις διαχειρίζονται.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.