ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΝΥΜΦΑΊΟΥ και οι απόλυτα λογικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας (Γράφει ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Στρατάκης)

22 Μαΐου 2021
04:17
Άναρχοι σχεδιασμοί ανάπτυξης των ΑΠΕ που ξεκίνησαν αρκετά χρόνια πρίν! Ανύποπτες οι τοπικές κοινωνίες τότε για τα επερχόμενα! Οι τοπικές πολιτικές ηγεσίες δικαιούνται να επικαλούνται τον ίδιο λόγο; Έδιναν θετικές γνωμοδοτήσεις χωρίς να φαντάζονται τ’ αποτελέσματα; Δεν έπρεπε να εκτιμήσουν τα επερχόμενα;Και το κεντρικό κράτος:
-Ναι οι ΑΠΕ είναι σχεδόν συμβατές με το περιβάλλον με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα! Μπορούν να εγκαθίστανται όμως οπουδήποτε;

-Μπορούν να αλλοιώνουν μία περιοχή σύμβολο της αειφορίας και της προστασίας του οικοσυστήματος, που φιλοξενεί κορυφαίου συμβολισμού πρωτοβουλίες και δράσεις υπό καθεστώς περιβαλλοντικής προστασίας;

-Ποιό Νομικό πλαίσιο νομιμοποιεί παρεμβάσεις που προβλέπουν διάνοιξη δρόμου πρόσβασης μήκους 3 χλμ σε μεγάλης κλίσης πλαγιά με παρθένο δάσος σε περίοπτη θέση και διαμορφώσεις μεγάλης έκτασης γηπέδων στην κορυφογραμμή;

Σε μία περιοχή σύμβολο της αρκούδας , του άγριου λύκου,των ελαφιών και των ζαρκαδιών, των πετραετών και της υπόλοιπης σπάνιας άγριας πανίδας!

Κανένας Νόμος, κανένα μικροσυμφέρον μπρός σ’ αυτό που θ’ ακολουθήσει δεν είναι πάνω από την Ηθική και την υποχρέωση να διαφυλαχθεί ο υψηλος περιβαλλοντικός συμβολισμός της Περιοχής αυτής!

Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 24-5-21 ώρα 12.30′ συζητούνται στο δικαστήριο ασφαλιστικά μέτρα για την αποτροπή του επερχόμενου εγκλήματος. Στις 12.00′ ΕΙΜΑΣΤΕ Όλες και Όλοι στο Δρόμο Αετού-Νυμφαίου (4ο χλμ),για να εκφράσουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας!

5 σχόλια

  • Το νομικό πλαίσιο που νομιμοποιεί την άναρχη εγκατάσταση των δήθεν “Α”ΠΕ ψηφίστηκε το 2006 επί Καραμανλή. Κι έπειτα ήρθε ο Παπανδρέου, που ήθελε να μας κάνει “Δανία του Νότου”, να ολοκληρώσει την καταστροφή.

    Όσο για το “μηδενικό” περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δήθεν “Α”ΠΕ, είναι παραμύθι για μικρά παιδιά! Τα βαρέα μέταλλα κι οι σπάνιες γαίες που χρησιμοποιούνται έχουν τεράστιο αποτύπωμα. Και τα πτερύγια των ανεμογεννητριών ΔΕΝ ανακυκλώνονται, ενώ αν τα τεμαχίσουν παράγονται ίνες γυαλιού, επικίνδυνες όσο και οι ίνες αμιάντου. Ούτε και για τα φωτοβολταϊκά πάνελ έχει βρεθεί ανακύκλωση.

  • Τι έκαναν οι κυβερνήσεις του Σημίτη και του ΓΑΠ για να εξασφαλίσουν ότι η ΔΕΗ θα είναι ο μοναδικός οργανισμός που θα αξιοποιήσει τις ΑΠΕ; Γιατί μόνο η ΔΕΗ ως μη αισχροκερδής οργανισμός θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη σωστή εγκατάσταση και χρήση των ΑΠΕ. Απαντήστε πρώτα σε αυτά και μετά ζητήστε τα ρέστα. Να μη μιλήσουμε για προαγωγές κομματικών συμφερόντων που απαξιωναν τη ΔΕΗ για πολλά χρόνια.

  • Ο κοσμος προχωραει,οι φιλοι του λιγνιτη ας μεινουν πισω προβλημα τους!!! Καποτε ο κοσμος ειχε γκαζολαμπες και τωρα εχει ρευμα!!! Καποτε ο λιγνιτης ηταν σημαντικος τωρα πλεον μονο προβληματα φερνει,οικονομικα και περιβαλλοντικα!!!!! Παρτετο αποφαση ευτυχως λιγνιτης τελος!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.