Το σταδιακό άνοιγμα της χώρας μετά το lockdown θα βρει τους Ελεύθερους Νέουςon the road”, σε μια φιλελεύθερη περιοδεία στην Βόρεια Ελλάδα, που διοργανώνουν με την υποστήριξη του Ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμαν από τις 24 έως τις 30 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιήσουμε συναντήσεις με τοπικούς φορείς (δήμος, επιχειρήσεις, ΜΚΟ) και το απόγευμα θα διοργανώνουμε μια ανοικτή συζήτηση (σε πλατείες) για θέματα της επικαιρότητας. Έτσι, θα μπορούν να συμμετέχουν και πολίτες που βγαίνουν για έναν περίπατο και περνούν από το σημείο.

Η Κοζάνη αποτελεί την δεύτερη πόλη της περιοδείας στις 25 Μαΐου και το θέμα που έχει επιλεγεί για την πόλη είναι «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, 40 χρόνια στην ΕΕ» και η ανοιχτή συζήτηση θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία στις 7.00 το απόγευμα.

Σκοπός μας είναι να ακούσουμε τις απόψεις της νέας γενιάς και των τοπικών κοινωνιών και προσκαλούμε όποιον επιθυμεί να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις μας στις 19.00 το απόγευμα, για να ανταλλάξουμε απόψεις, τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες που επιβάλει η κατάσταση.