Ευχαριστήριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων προς τη Μαρία Αντωνίου

25 Μαΐου 2021
10:55

Η πανδημία, που έπληξε όλο τον πλανήτη, δυστυχώς, επηρέασε και τον δικό μας κλάδο.

Οι μολύνσεις γουνοφόρων ζώων από τον ιό COVID-19 κινητοποίησαν άμεσα την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο – απειλή για το σύνολο των συναδέλφων εκτροφέων.

Μετά από σχετικές εκτιμήσεις κινδύνου, ειδικά κλιμάκια προχώρησαν άμεσα στη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων, όπως περιορισμούς πρόσβασης και υποχρεωτικούς ελέγχους στα εκτροφεία, απαγόρευση μετακίνησης των ζώων, προστασία των εργαζομένων και θανατώσεις ζώων στις μολυσμένες εγκαταστάσεις.

Στην προσπάθεια αυτή τεράστια ήταν η συμβολή της Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, της συντοπίτισσάς μας Μαρίας Αντωνίου, που στήριξε τα αιτήματά μας.

Η κ. Αντωνίου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, για να καταγράψει το πρόβλημα και να το μεταφέρει στους αρμοδίους.

Καθ’όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης ήμασταν σε συνεχή επαφή και επικοινωνία, ενώ με δική της πρωτοβουλία διοργάνωνε συσκέψεις με αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να στηριχθεί ο πληττόμενος κλάδος μας.

Η κ. Αντωνίου πέτυχε την ένταξή μας σε ΚΑΔ, τη λήψη επιχορηγήσεων, τον άμεσο εμβολιασμό των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στις φάρμες, αποδεικνύοντας, εμπράκτως, το ενδιαφέρον της για τον κλάδο μας.

Η γουνοποιία, που είναι η σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα για τους κατοίκους της Καστοριάς, αποτελεί κέντρο παγκόσμιου ενδιαφέροντος του εμπορίου γούνας, ενώ είναι το μοναδικό κέντρο επεξεργασίας στην Ευρώπη.

Καθώς επιστρέφουμε στην κανονικότητα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου για την άμεση ανταπόκριση, τις συντονισμένες ενέργειές της, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά και φυσικά τη διαχρονική στήριξή της στους γουνοποιούς και τους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων.

Εκ της διοικήσεως

Ένα σχόλιο

  • Να και μια ανακοίνωση που λέει την επικεφαλής και όχι την επικεφαλή!Να λέμε και τα καλά!Μπράβο και πάλι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.