Την ίδρυση και ανάπτυξη κόμβου καινοτομίας για το υδρογόνο (H2) και πράσινων ενεργειακών τεχνολογιών και τεχνολογιών περιβάλλοντος, προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδης

1 Ιουνίου 2021
18:55

 

Την ίδρυση και ανάπτυξη κόμβου καινοτομίας για το υδρογόνο (H2) και πράσινων ενεργειακών τεχνολογιών και τεχνολογιών περιβάλλοντος, προανήγγειλε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Μιλώντας σε συνέδριο για το Υδρογόνο και την προοπτική του στη Δυτική Μακεδονία, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο όραμά του για την πιο πράσινη περιφέρεια, βασισμένη στη μεταφορά και ανάπτυξη τεχνογνωσίας, δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές. Στη συνέχεια, οι εφαρμογές στην πράξη των τεχνολογιών αυτών με έμφαση στο πράσινο υδρογόνο, τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας, θα σηματοδοτήσουν ένα νέο περιβάλλον για την ανάπτυξη της νέας οικονομίας στη Δυτική Μακεδονία.

Προς την κατεύθυνση αυτή, τόνισε ο κ. Κασαπίδης, εκτός από την πρόταση του «Λευκού Δράκου» που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των μεγάλων ενεργειακών ομίλων της χώρας και της Ευρώπης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρόκειται να αποκτήσει σύντομα ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα υδρογόνου.

Αυτό θα συμπεριλαμβάνει ένα Κέντρο Σπουδών Υδρογόνου με έδρα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, μια συστάδα εταιρειών υδρογόνου (cluster) με έδρα το ΕΚΕΤΑ στην Πτολεμαΐδα και μια ηλεκτρονική πλατφόρμα εφαρμογών τεχνολογιών υδρογόνου.

Ταυτόχρονα, ένα πάρκο τεχνολογιών υδρογόνου θα συμπληρώνει τις υποδομές της σύγχρονης αυτής τεχνολογίας, ώστε να προωθηθεί γρήγορα η χρήση πράσινου υδρογόνου και να ευνοηθεί το επενδυτικό περιβάλλον για αντίστοιχες παραγωγικές επενδύσεις μεγάλης κλίμακας στη Δυτική Μακεδονία.

Η απόφαση αυτή ήδη ελήφθη στην τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής και μαζί με σειρά άλλων καινοτόμων προτάσεων και σημαντικών έργων και μελετών, θα κατατεθούν προς ένταξη στην επικείμενη πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου.

18 σχόλια

  • Έχεις οραμα κ βλέπεις μπροστά ελπίζω να το καταλάβει ο περισσότερος κόσμος γιατί έχει πολλούς οπισθοδρομικους η περιοχή…

    • εχεις δικιο. ο πιο παραγωγικοσ πολιτικος που εβγαλε ποτε ο τοποσ μας. για δες 20 χρονια πισω βρε φιλε και εχεις εστω και λιγη τσιπα ξαναπες το..το απολυτο τιποτα και το απολυτο 0! κατι τετοιοι αυλικοι σαν και εσενα φταινε πρωτα για την καταντια μασ και μετα καποιοι ανεπαγγελτοι πολιτικοι σαν τον περιφερειαρχη. αισχος , ντροπη και συσοδια τετοια λογια για τον πιο αντιπαραγωγικο ολων των εποχων.

    • Για να ψηφίζουν τον Γιώργη των κήπων και τών κοτόπουλων πραγματικά πολλοί οπισθοδρομικοί υπάρχουν.

      • Πω πω τι εξυπναδα εγραψες ρε φιλε,ποσο πικραμενος εισαι μπαμ κανει,παλι απο την πρωτη κυριακη θα βγει,στο λεω για να μην εχεις αγωνια.

  • πω πω τι ακουσαμε παλι!Τωρα καταλαβαινουμε γιατι τοσα χρονια η Αθηνα δεν εκτιμουσε τα οραματα σου!

  • Οι πολιτικοι κρινονται απο τα εργα τους και μονο απο αυτα.Τελεια και παυλα.Μεχρι στιγμης δεν ειδαμε τιποτα.

  • Για τη Δεη καμια σοβαρη προταση,υπαρχει?Ουτε μια.Θα ερημωσει η Δυτικη Μακεδονια και μεις θα ακουμε ιστοριες για γελια!

  • Τι εμμονές έχεις? Άμα κολλάς κόλλησες και δεν ξεκολλάς. Στο τέλος θα τα καταφέρεις να μας τινάξεις στον αέρα? Την μία η γέφυρα με τα φανάρια , την άλλη η βοτανική ιατρική ,έπειτα το υδρογόνο. Τι οράματα είναι αυτά.

  • Κ.ΚΑΣΑΠΙΔΗ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΟΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ (SWOT ΑΝΑΛΥΣΗ) ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΠΟΙΑ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ, ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ; ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗΚΑΤΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ; ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΕΛΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!!

  • Γιώργη περιφέρεια ξανά ποτέ τα πάμε αυτά. Πήγαινε τάισε τις κότες σε παρακαλώ χαχαχα
    Άντε λεβέντη μου τσολιά μου μας κούρασες με τα οράματα που δεν θα γίνουν πράξη ποτέ.

    • τετοια να του λες .Και οι αυλικοι του Τσιπρα τετοια του λεγανε και οταν βγηκε το εκλογικο αποτελεσμα εμεινε εμβροντητος.Σε μας καλο κανεις,να το ξερεις.Την ημερα των εκλογων θα τουρθει κεραμιδα.

  • Ο περιφερειάρχης έχει πάντα πρωτοποριακές ιδέες και προτάσεις αλλά μένει δυστυχώς μόνο στην παρουσίαση στις φωτό και στα πανηγύρια.Εκει μπαίνει τελεια και δεν ξανάασχολειται …. Τα αφήνει όλα με εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του όμως δεν γνωρίζει ακόμα( πολύ λυπηρό) ότι έχει τους χειροτερους ever…. επιλεγμένους με πολιτικά κριτήρια και ασχετους

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.