kozan.gr: Καρυπίδου, σε υψηλούς τόνους, κατά Τσιούμαρη: “Μη μου κουνάτε εμένα το δάχτυλο”, “Ξανα-πληρώνετε τις ίδιες μελέτες” – Υψηλοί τόνοι κι αντιπαράθεση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπή της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας – “Βολές” και κατά του Προέδρου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, Βασίλειου Άμπα: “Μάθετε να προεδρεύετε πρώτα” (Βίντεο)

8 Ιουνίου 2021
12:48

 

Mια παλαιά μελέτη, του 2012, που είχε εκπονήσει το Κέντρο Περιβάλλοντος (ΚΕΠΕ) Δ. Μακεδονίας για την ανάπτυξη ενός δικτύου περιπατητικών μονοπατιών σε μια έκταση που εκτείνεται από το Μουρίκι (Εορδαίας) και φτάνει έως και τον Πεντάλοφο (Βοΐου) στάθηκε η αφορμή για να σημειωθεί έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γ. Τσιούμαρη και του μέλους της αντιπολίτευσης στην Ο.Ε. Μ. Καρυπίδου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του οργάνου. Ο κ. Τσιούμαρης, όπως ανέφερε, με σκοπό να κατατεθεί, μέχρι 11/6, σχετική πρόταση σε ειδική πρόσκληση του ΕΣΠΑ, επικαιροποίησε, με τη συνδρομή της ΑΝΚΟ, ως προς τον προϋπολογισμό, αυτή την παλαιά μελέτη, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μ. Καρυπίδου η οποία κατηγόρησε τον Αντιπεριφερειάρχη ότι παρέκαμψε το Δ.Σ. του Κέντρου Περιβάλλοντος, από το οποίο θα έπρεπε να υπάρξει προηγουμένως σχετική απόφαση προτού – η μελέτη –  δοθεί, για επικαιροποίηση, στην ΑΝΚΟ. Επίσης η επισήμανση του Γ. Τσιούμαρη ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο, ύψους περίπου 70.000 ευρώ, για την αποπληρωμή της συγκεκριμένης μελέτης,  που πρέπει να τακτοποιηθεί, προτού κατατεθεί η σχετική πρόταση στο ΕΣΠΑ, προκάλεσε επίσης αντιδράσεις τόσο της Μ. Καρυπίδου όσο και του Γ. Χριστοφορίδη οι οποίοι κι άφησαν σαφείς αιχμές ότι η μελέτη ή μέρος αυτής έχει πληρωθεί ήδη (με 27.000 ευρώ) κι αυτό που ζητά ο κ. Τσιούμαρης είναι να ξαναπληρωθεί. H κα. Μαρία Καρυπίδου έστρεψε τα “βέλη” της και προς τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Βασίλειο Άμπα (ο οποίος, για τη σημερινή συνεδρίαση, αντικατέστησε την Γ. Γκατζαβέλη, η οποία απουσίαζε), λέγοντάς του: “Μάθετε να προεδρεύετε”. Δείτε τι συνέβη στο χαρακτηριστικό απόσπασμα που σας παρουσιάζει το kozan.gr:

 

 

 

 

 

 

 

6 σχόλια

  • Τόσο δούλεμα ο Τσιουμαρης δεν του το χα. Ειναι όλο στο περίπου, στο δεν θυμάμαι και στο δεν ξέρω….όλα στην Πτολεμαίδα και κανεις δεν μιλάει…κρίμα για την Κοζάνη.

  • Προτείνω αυτούς που εμπλέκονται στην συζήτηση που αφορά ορειβατικά μονοπάτια να κάνουν μια βόλτα στον αηλιά της Κοζάνης και να περπατήσουν στα μονοπάτια τα οποία έγιναν με κόστος μηδέν (0) ευρώ!!!!!!!

  • Απαράδεκτα πράγματα και λαϊκισμός στα ύψη από τους πρώην διοικούντες! Ντροπή τους! προσπαθούν διαρκώς να δημιουργήσουν εντυπώσεις αντί να συμβάλουν στην πραγματοποίηση έργων για την περιφέρεια.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.